Πώληση δεξαμενόπλοιου έναντι 65 εκατ δολ από την JM Maritime Investments

05.08.2014

Στην τιμή των 65 εκατ. δολαρίων φέρεται να πωλήθηκε το δεξαμενόπλοιο «Cap Isabella» ,χωρητικότητας 159.000 dwt και κατασκευασμένο το 2013, της εταιρείας JM Maritime Investments, του Πέτρου Λιβάνου, στην εταιρεία Polembros Shipping, σύμφωνα με πληροφορίες ναυλομεσητικών οίκων.

Ναυλομεσιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η εταιρεία Polembros, η οποία τελευταία έχει μετατραπεί σε δραστήριο παίκτη στην αγορά των δεγαμενοπλοίων, αγόρασε το πλοίο χωρίς συμφωνία ναύλωσης σε μια τιμή που εξέπληξε ουκ ολίγους αναλυτές.


Η τιμή συγκρίνεται με τα 51 εκάτ. δολάρια που η εταιρεία Ridgebury Tankers κατέβαλε για το πλοίο «Mare Venetum», χωρητικότητας 157.000 dwt και έτος κατασκευής το 2013, τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Εκτιμάται ότι η άνοδος στην αγορά spot suezmax και οι φήμες ότι η Eastern Pacific επιζητούσε την αγορά του suezmax στόλου της εταιρείας Diamond S έχουν δημιουργήσει «κλίμα» στον κλάδο.


Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Polembros τον περασμένο μήνα παρήγγειλε τέσσερα suezmaxes από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries (HHI).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!