Πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας από Standard & Poors

09.09.2014

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, στο B από B- που είναι σήμερα, αναμένεται να προχωρήσει αυτή την Παρασκευή η Standard & Poor’s, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αυτή θα είναι μία μόνο από τις αναβαθμίσεις της Ελλάδας που θα πρέπει να αναμένονται στο επόμενο διάστημα, καθώς οι προσδοκίες για επιστροφή στην ανάπτυξη επιβεβαιώνονται.


Μετά το «ραντεβού» που έχουν δώσει οι αναλυτές της Standard &Poor’s με την ελληνική οικονομία για αυτή την Παρασκευή, ακολουθούν η Fitch στις 21 Νοεμβρίου και η Moody’s στις 28 Νοεμβρίου.


Ήδη, η θετική στροφή των μεγάλων οίκων αξιολόγησης απέναντι στην ελληνική οικονομία φάνηκε στις αρχές του Αυγούστου, όταν η Moody’s αναβάθμισε τη χώρα στην κατηγορία Caa1.


Τα θετικά σχόλια των οίκων διαμορφώνουν το έδαφος για την περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας, εν μέσω της πτωτικής τάσης στις αποδόσεις που έτσι και αλλιώς διαμορφώνει η «υπόσχεση» του Mario Draghi για ποσοτική χαλάρωση (QE).


Το σκηνικό αυτό ευνοεί ξεκάθαρα τα σχέδια της Αθήνας για την έκδοση 7ετούς ομολόγου πριν από τα τέλη του έτους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!