Πειραιώς: Στις 7 Απριλίου η δημόσια εγγραφή για τους Έλληνες επενδυτές

30.03.2014

Οι κατάλληλες συνθήκες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές είναι τώρα υποστήριξε ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας από το βήμα της γενικής συνέλευσης για την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 1,7 δις. Ευρώ.

Ο κ. Σάλλας , μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η επιτυχία του book building και το ενδιαφέρον για το ομόλογο που εξέδωσε η τράπεζα, δείχνουν ότι το κλίμα αλλάζει υπέρ της χώρας μας, θεωρώντας ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή και για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένει την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από τις Εποπτικές Αρχές την προσεχή Τρίτη και τη Δευτέρα, 7 Απριλίου θα ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή για το εναπομείναν προς κάλυψη ποσοστό από τους Έλληνες επενδυτές, 10\%. Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις 9 Απριλίου και πριν από το Πάσχα θα μπουν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες μετοχές.


Ο κ. Σάλλας ευχαρίστησε το προσωπικό του Ομίλου, τους μετόχους και τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέροντας πως η τράπεζα έχει σήμερα μερίδιο 30\% στην τραπεζική αγορά και ενεργητικό 95 δισ. ευρώ, όταν το 1991, χρονιά που συστάθηκε, είχε μερίδιο αγοράς 0,1\% και ενεργητικό 75 εκατ. ευρώ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!