Παράταση ζωής για ΝΕΛ έως και το 2015, από ΣΑΣ

08.07.2014

Η ΝΕΛ θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια με τα πλοία «Ταξιάρχης» και «Aqua Maria» στις γραμμές Λαύριο – Αι Στράτη – Λήμνο – Καβάλα και Λαύριο – Ψαρά – Μεστά με απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ( ΣΑΣ) ενώ συγχρόνως υποχρεούται έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 να τα αντικαταστήσει με πολύ νεότερα.

Οσον αφορά στον «Θεόφιλο», σύμφωνα με την απόφαση του ΣΑΣ, παρατάθηκε ο χρόνος «ζωής» του έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2016.


Ωστόσο, το συμβούλιο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για τριετή ανανέωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία παίρνει για δεύτερη φορά παράταση για την αλλαγή των δύο πλοίων, οπότε τίποτα δεν αποκλείει ότι μπορεί να της χορηγηθεί και άλλη.


Αιτήματα φορέων


Τοπικοί φορείς της Σάμου και της Λήμνου, μιλώντας στο ΣΑΣ, εξέφρασαν τη έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η ΝΕΛ προχωρά σε πολλές ακυρώσεις δρομολογίων λόγω μηχανικών βλαβών ή προβλήματος με την τροφοδοσία καυσίμων και μίλησαν για υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου.


Παράλληλα ζήτησαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να μπουν καινούργια και νεότερα πλοία στις συγκεκριμένες γραμμές και να μην δοθεί άλλη παράταση στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!