Παραγγελίες αξίας 12 εκατ. δολ. σε Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού

22.07.2014

Στο «κάδρο» του παγκόσμιου ανταγωνισμού εισέρχεται σταδιακά η HEMEXPO, αφού οι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, ένα μόλις μήνα μετά την ίδρυσή τους, κατάφεραν και απόσπασαν παραγγελίες αξίας 12 εκατ. δολαρίων.

Ο εξοπλισμός παραγγέλθηκε για το ναυπηγικό πρόγραμμα του Ομίλου Τσάκου που υλοποιείται στα ναυπηγεία της κορεάτικης Daewoo Mangalia Heavy Industries στη Μαγκάλια της Ρουμανίας, και αφορά πέντε εταιρείες – μέλη της HEMEXPO.


Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο για να πειστούν οι Κορεάτες να εντάξουν τους Έλληνες κατασκευαστές στις λίστες των ναυπηγείων τους, ήταν και ο πρώτος που προτίμησε τα ελληνικά προϊόντα για τα πλοία του Ομίλου του οποίου ηγείται.


Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου του Ομίλου Τσάκου, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, ο οποίος τονίζει: «Αυτή είναι μια προσπάθεια για την Ελλάδα μας, ελπίζοντας ότι θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, εκτός της ναυτιλίας. Όσον αφορά τη ναυτιλία, η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό θα είναι σημαία μας, ώστε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της χώρας».


Όπως επισημαίνει και η εκπρόσωπος της HEMEXPO, κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, «ένα σημαντικό βήμα στη συνεργασία Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού και Κορεατικών Ναυπηγείων επετεύχθη. Ο εξωστρεφής προσανατολισμός των εταιρειών της HEMEXPO, σε συνδυασμό με την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων και υψηλής προστιθέμενης αξίας ελληνικών προϊόντων αποδίδει καρπούς. Το γεγονός αυτό όχι μόνο μας χαροποιεί ιδιαίτερα αλλά και μας γεμίζει με έντονο το αίσθημα ευθύνης», και καταλήγει «οι εταιρείες της HEMEXPO είναι έτοιμες να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις των ξένων αγορών».


Οι παραγγελίες


Ειδικότερα ο Όμιλος Τσάκου προχώρησε σε παραγγελίες για προμήθεια που αφορούν:


· φωτιστικά εσωτερικών χώρων (LED), φωτιστικά εξωτερικών χώρων, αντιεκρηκτικά φωτισμών, προβολέων αποστάσεων, διακοπτικού υλικού, ορειχάλκινου υλικού, καθώς και γενικού ηλεκτρολογικού υλικού, από την εταιρεία Α. ΜΑΛΛΙΟΣ,


· διαχωριστήρες μείγματος νερού – πετρελαίου POSEIDON EVO, από την εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ AE,


· συστήματα επεξεργασίας θαλασσίου έρματος ERMA FIRST, από την εταιρεία ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS SA,


· συστήματα ηλεκτρικής προστασίας ηλεκτρονικών εφαρμογών, από την εταιρεία RAYCAP ΑΕ,


· επαγγελματικές κουζίνες και πλυντήρια, από την εταιρεία ALUMINOX ΑΕ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!