Παραγγελία για δυο νέα κρουαζιερόπλοια από κοινού για Royal Caribbean Cruises και TUI AG

19.08.2014

Στην παραγγελία κατασκευής δύο νέων κρουαζιερόπλοιων, σε συνεργασία με την εταιρεία Royal Caribbean Cruises, προχώρησε η εταιρεία TUI AG σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny. Η παραγγελία δόθηκε στα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft αλλά η κατασκευή τους θα γίνει στα ναυπηγεία STX Finland, στο Τούρκου της Φινλανδίας, όπου το γερμανικό ναυπηγείο κατέχει το 70\% των μετοχών

Το κάθε «πλωτό παλάτι» θα στοιχίσει 515 εκατομμύρια δολάρια και η παράδοση του πρώτου έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2016 και του δεύτερου για τον Αύγουστο του 2017.


Να σημειωθεί ότι ήδη ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο της σύμπραξης των δύο εταιρειών βρίσκεται υπό κατασκευή. Έτσι, με την ολοκλήρωση του ναυπηγικού προγράμματος το 2017 ο στόλος της TUI AG θα έχει αυξηθεί από τρία πλοία, που αριθμεί τώρα σε έξη και πλέον τα διαθέσιμα κρεβάτια τους θα έχουν αυξηθεί σε 14.000.


Τα δύο νέα πλοία θα είναι μήκους 295 μέτρων το καθένα, θα διαθέτουν 15 καταστρώματα και 1.250 καμπίνες. Η πλειοψηφία των καμπινών (90\%) θα είναι εξωτερικές και από αυτές το 82\% θα διαθέτουν ατομικό μπαλκόνι. Συνολικά, το κάθε πλοίο θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.500 ατόμων σε δίκλινες καμπίνες.


Το επενδυτικό πρόγραμμα ξεκίνησε καθώς η μητρική εταιρείας της TUI Cruises, που εδρεύσει στο Αμβούργο αναμένει μια σταθερά υψηλή ζήτηση στον τομέα της κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια και, ως εκ τούτου κατέληξε στην απόφαση να επεκταθεί περαιτέρω.


Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI AG Friedrich Joussen, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «στη Γερμανία και στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον για κρουαζιέρες αυξάνεται. Ο στόλος Mein Schiff της TUI Cruises έχει θέσει ένα νέο πρότυπο στην αγορά για κερδίσει νέες ομάδες-στόχους για τις διακοπές κρουαζιέρας. Τα πλοία είναι άριστα και η εταιρεία αναπτύσσεται. Η TUI Cruises και τα πλοία της αποτελούν καίριο πυλώνα για τη διαφοροποίηση και την ανάπτυξη της στρατηγικής μας».


Να σημειωθεί ότι η TUI Cruises είναι μια νέα εταιρεία, που δημιουργήθηκε κάτω από την ομπρέλα της Royal Caribbean, καθώς ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2009 και απευθύνεται κυρίως σε γερμανόφωνους πελάτες προσφέροντάς τους όλες τις αγαπημένες συνήθειές τους, σε ποτά, φαγητό και διασκέδαση.


Το πρώτο πλοίο της ήταν το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Galaxy, το οποίο εξαγοράστηκε από άλλη θυγατρική της Royal Caribbean. Μετά την απόκτηση του πλοίου έγινε εκτεταμένη μετασκευή ύψους 50 εκατομμυρίων € για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τους ώστε να ταιριάζουν σε μια γερμανόφωνη αγορά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!