08.03.2024

Πάνος Θεοδοσόπουλος: Οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν στην καλύτερη απόδοση των πλοίων

Η πλοιοκτησία της Ελλάδας είναι το brand name της και παράλληλα χτίζεται ένα classter ή διαφορετικά ένα κέντρο περιφερειακών παικτών όπως εταιρείες τεχνολογίας, που παρέχουν πληθώρα λύσεων στις ναυτιλιακές εταιρείες, ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάνος Θεοδοσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Μetis Cybershape Technology.

Γενικότερα, όπως είπε ο ίδιος, η ναυτιλία έχει δύο κινητήριες δυνάμεις, η μία αφορά στο οικονομικό της σκέλος και η άλλη στο κανονιστικό της πλαίσιο (ασφάλεια, περιβάλλον κλπ), που αποτελούν για την Metis ένα φάρο, προκειμένου να προσφέρει λύσεις σε ανάγκες. Επίσης, ο κ. Θεοδοσόπουλος ανάφερε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας πατώντας πάνω στις αρχές της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης (μεταξύ αυτών ψηφιοποιηση δεδομένων πλοίων, ανάλυση τους κλπ) στέκονται δίπλα στις ναυτιλιακές εταιρείες και βοηθούν στην καλύτερη απόδοση των πλοίων, δεδομένου ότι το διαχειριστικό κόστος όλο και ανεβαίνει (γραφειοκρατική διαχείριση, περιβαλλοντικό αποτύπωμα κλπ). Έτσι, οι νέες λύσεις μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου αλλά και προλαβαίνουν τυχόν σφάλματα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σχετικά με την αξιοπιστία των δεδομένων ο διευθύνων σύμβουλος της Metis, ανέφερε ότι συλλογή τους γίνεται από διάφορα μηχανήματα, στη συνέχεια γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος και στο τέλος βγαίνουν τα συμπεράσματα. Είναι ευθύνη της εταιρείας τεχνολογίας το αποτέλεσμα να είναι εύπεπτο για όλους τους εργαζομένους (σε ξηρά και θάλασσα).

Τέλος, σχετικά με τις συνεργασίες, ο κ. Θεοδοσόπουλος είπε ότι είναι κομμάτι και ανάγκη της εταιρείας, γιατι κάθε μια είναι εξειδικευμένη και καμια δεν μπορει να κάνει τα παντα, οποτε αυτές έχουν μεγάλο νόημα.

Την εκπομπή Maritimes παρουσιάζουν οι Μάρκος Κάντζιος και Νίκος Μπαρδούνιας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοσιογραφικό Συνεταιρισμό ΝΕΤ24. Προβάλλεται στο εναλλακτικό κανάλι της Αθήνας RISE TV και σε 12 ακόμη περιφερειακούς σταθμούς και μέσα ενημέρωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!