Πάνω από 1 δις ευρώ τα έσοδα μιας πλήρης ανάπτυξης δικτύου υδροπλάνων

10.06.2014

H Hellenic Seaplanes σχεδιάζει το επιχειρησιακό περιβάλλον των υδροπλάνων και συνάπτει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά δημιουργώντας ολοκληρωμένες υποδομές.

Η εταιρεία ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε./ HELLENIC SEAPLANES S.A. συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα και σχεδιάζει το επιχειρησιακό περιβάλλον των υδροπλάνων αλλά και τους προορισμούς που θα συνδέει μεταξύ τους. Με στρατηγική και επιμονή τα στελέχη της εταιρείας HELLENIC SEAPLANES, χάρη στο ευρύ φάσμα πεδίων που καλύπτουν προσπαθούν να ομαλοποιήσουν το πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργίας των υδατοδρομίων. Ένα πλαίσιο που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στο χώρο των Μεταφορών, του Τουρισμού και της ευρύτερης ανάπτυξης στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.


Τη δυναμική παρουσία της εταιρείας αποδεικνύουν οι δεκάδες στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας που έχει συνάψει με Tour Operators, Τουριστικούς πράκτορες, μεγάλα ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ομίλους εταιρειών από όλους τους κλάδους.


Η νέα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και συγκεκριμένα με το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών στο μάθημα Λιμενικού Σχεδιασμού και Οργάνωση θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη κατάρτιση στελεχών στην Λειτουργία και Διαχείριση Υδατοδρομίων. Το σχετικό αντικείμενο (Λειτουργία και Διαχείριση Υδατοδρομίων) έχει άμεση συνάφεια με το περιεχόμενο του μαθήματος για τα ελληνικά λιμάνια αλλά είναι ιδιαίτερο και καινοτόμο, μιας και στη χώρα μας τα τελευταία μόλις χρόνια αναπτύσσεται η συγκεκριμένη αγορά των υδροπλάνων.


Ο διδάσκων καθηγητής κος Κωνσταντίνος Χλωμούδης σε σχετική επιστολή δήλωσε:


«Την προσπάθεια αυτή την αντιλαμβανόμαστε ως μια δράση αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών στην επιστήμη και στην αγορά. Προφανώς και η αποτίμηση της δράσης αυτής στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15, θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την ανάγκη ενσωμάτωσης του αντικειμένου στα πλαίσια του Τμήματός μας. Στα πλαίσια των επιλογών του Τμήματος για εξωστρέφεια, αυτή η συνεργασία είναι μια καλή ευκαιρία επωφελής για τους φοιτητές μας αλλά και του νέου τομέα των μεταφορών μέσω υδροπλάνων. Συνεργαζόμενοι, Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις, μπορούμε να καταστήσουμε δυνατή την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος αλλά και να σχεδιάσουμε δημιουργικά το μέλλον στους τομείς που πρέπει να αναπτύξουμε. Η πρωτοβουλίες αυτές εκτιμούμε ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για περαιτέρω μελλοντική εξέλιξη της συνεργασίας, σε θέματα έρευνας και μελετών στην νέα αυτή δραστηριότητα των υδροπλάνων.»


Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία προχωρεί σε ακόμη μία συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κύπρο όπου προωθείται ο νέος κλάδος σπουδών στην Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Aviation Management).


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε «Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κύκλου εργασιών μιας πλήρης ανάπτυξης δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες πρέπει να λάβει υπόψη το συνολικό έργο που θα αναπτυχθεί και σίγουρα θα ξεπερνάει σε έσοδα το 1 δις Ευρώ. Οφείλω να επισημάνω ότι τα έσοδα θα έχουν αυξητική τάση χωρίς να επηρεάζονται από ύφεση και οικονομική κρίση. Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για νέους εργαζόμενους στα εκατό (100) και πλέον υδατοδρόμια αλλά και στις εταιρείες υδροπλάνων που θα επιχειρούν.»


Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει με τις διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων με στόχο πάντα τις ιδιωτικές επενδύσεις, σε Βόλο, Ζάκυνθο, Σκύρο, Αλόννησο, Αμφιλοχία, Μεγανήσι, Κέρκυρα, αλλά και σε επτά (7) λίμνες , λίμνη Τριχωνίδας στο Αγρίνιο, λίμνη Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο, λίμνη Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, λίμνη Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας, λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη, λίμνη Κερκίνης στις Σέρρες και λίμνη Μεγάλης Πρέσπας στην Φλώρινα. Η Hellenic Seaplanes S.A. προωθεί τις διαδικασίες για αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίων με ιδιωτικές επενδύσεις και σε άλλα λιμάνια, μέχρι τον Αύγουστο αναμένονται ακόμη 20-30 υδατοδρόμια αλλά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους το σημαντικότερο υδατοδρόμιο είναι το Μητροπολιτικό της Αττικής το οποίο δεν φαίνετε να έχει μπει σε καμία ατζέντα…


Οριστικοποιείται πλέον ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα πετάξουν τα υδροπλάνα λόγω μη αδειοδότησης και κατασκευής ικανοποιητικού αριθμού υδατοδρομίων έτσι ώστε να υπάρξει βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων. Παρά τις καθυστερήσεις και τις αναβολές των πτήσεων για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, η Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. χρησιμοποιεί τον επιπλέον χρόνο σε ανάπτυξη υποστηρικτικών υποδομών και συνεργασίες που θα ενισχύσουν την όλη δραστηριότητα των υδροπλάνων. Οι συνεργασίες αυτές, στο πλαίσιο των οποίων θα δημιουργούνται νέα προϊόντα και υπηρεσίες θα αφορούν τον Τουριστικό Τομέα, τον Τομέα Υγείας, τον Τομέα Μεταφορών αλλά και τον Τομέα Ανάπτυξης και καινοτομίας, ενισχύοντας το κύρος και την αναγνωρισιμότητα της HELLENIC SEAPLANES σε διεθνές επίπεδο.


 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!