Όμιλος Βαφειά: Έσοδα $360 εκατομμυρίων & Επέκταση του στόλου του

10.04.2024

Ο ναυτιλιακός Όμιλος Βαφειά ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 για τις τρεις εισηγμένες εταιρείες του και ειδικότερα τις “Stealthgas”, “Imperial Petroleum” & “C3is”.

Αναλυτικότερα, τα συνολικά έσοδα (total revenues) του ομίλου ανήλθαν σε 360 εκατομμύρια δολάρια. Το σύνολο του ενεργητικού του (total assets) αντιστοιχούσε σε 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια και τα συνολικά κέρδη (total profits) σε 135 εκατομμύρια δολάρια. 

Επίσης, ο Όμιλος Βαφειά συνεχίζει τις αγορές φορτηγών πλοίων  (bulk carriers), ανακοινώνοντας τις αγορές των δύο ιαπωνικών Supramaxes “Aulac Vanguard” & “Amira Miro” (κατασκευής του 2012). Αξίζει να αναφερθεί ότι τον τελευταίο χρόνο ο ναυτιλιακός Όμιλος έχει εξαγοράσει 17 ιαπωνικά bulk carriers, συμπεριλαμβανομένων 8 Capesizes, 2 Kamsarmaxes, 3 Handysizes & 4 Supramaxes.  Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο Όμιλος επίλεξε κινεζικά ναυπηγεία ήταν το 2010, όταν συμφώνησε στην κατασκευή 4 Aframaxes με το ναυπηγείο New Times και 1 Capesize με το ναυπηγείο SWS.

Εκτός των άλλων, αξιοσημείωτο είναι ότι από τις πέντε ναυτιλιακές εταιρείες του Ομίλου, οι τέσσερις από αυτές δεν έχουν τραπεζικά δάνεια και μόνο η Stealthgas έχει 15% τραπεζικό δανεισμό.

Παράλληλα, ο Όμιλος αναμένει το 2025 και το 2026 να παραλάβει δύο ακόμη ιαπωνικό νεότευκτα VCM carriers, χωρητικότητας 11.000 κυβικών μέτρων το καθένα. Ενώ, υπενθυμίζεται ότι μόλις παρέλαβε από το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai το τελευταίο από τα πέντε Ammonia carriers “Eco Enchanted”, χωρητικότητας 40.000 κυβικών μέτρων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Όμιλος Βαφεία στηρίζει την προσπάθεια αναβίωσης της ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και ανακοινώνει ότι έχει ήδη κάνει πάνω από 20 δεξαμενισμούς πλοίων στην Χαλκίδα και άλλους τρεις στο ναυπηγείο ΟΝΕΧ της Σύρου.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!