Όμιλος Grimaldi: Επενδύει σε εννέα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία

29.05.2024

Σε μια νέα παραγγελία εννέα επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που φέρεται να κατασκευαστούν σε κινεζικά ναυπηγεία, έχει προσανατολιστεί ο ιταλικός Όμιλος Grimaldi, η αξία της οποίας ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Emanuele Grimaldi στο Ferry Shipping News.

Αναλυτικότερα, η παραγγελία των εννέα πλοίων θα κατανεμηθεί στις εταιρείες του Ομίλου Finnlines, Minoan Lines και Grimaldi Euromed. Ωστόσο, ο Όμιλος Grimaldi μέχρι τώρα έχει συνολικά ένα βιβλίο παραγγελιών 25 πλοίων που η αξία του ανέρχεται σε 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια, οι παραδόσεις των οποίων  θα πραγματοποιηθούν έως το 2027.

Εκτός των άλλων, αξίζει να αναφερθεί ότι ο ιταλικός όμιλος έχει επενδύσει στην Ελλάδα περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 500 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στις Μινωικές Γραμμές και τα υπόλοιπα στην αγορά των λιμανιών Ηγουμενίτσας & Ηρακλείου Κρήτης.

Όσον αφορά στο λιμάνι του Ηρακλείου, το αναπτυξιακό σχέδιο περιλαμβάνονται επενδύσεις στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, στην κατασκευή ξενοδοχείου, σε επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά αλλά και στην αιολική ενέργεια.

Ενώ τέλος σχετικά με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο όμιλος δρομολόγησε το πλοίο “Europalink”  στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι. Επισημαίνεται ότι αυτή η δρομολόγηση συνιστά μια ακόμη γέφυρα για μια αποτελεσματική και βιώσιμη μεταφορά μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!