ΟΛΠ: Κατατέθηκαν προτάσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

07.11.2014

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έλαβαν μέρος εκ μέρους της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της κ. Γιώργος Καστελλάνος και εκ μέρους του ΟΛΠ Α.Ε. ο Γενικός Διευθυντής του κ. Σταύρος Χατζάκος.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) με την κατάθεση των τελικών προτάσεων και παρατηρήσεων επί του θέματος της πρότασης του νέου Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για “τη Θέσπιση Πλαισίου όσον αφορά την Πρόσβαση στην Αγορά Λιμενικών Υπηρεσιών και τη Χρηματοοικονομική Διαφάνεια των Λιμένων”, ο οποίος πρόκειται να ψηφισθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έλαβαν μέρος εκ μέρους της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) ο Πρόεδρός της κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της κ. Γιώργος Καστελλάνος και εκ μέρους του ΟΛΠ Α.Ε. ο Γενικός Διευθυντής του κ. Σταύρος Χατζάκος.


Μετά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης οι εκπρόσωποι των λιμανιών συναντήθηκαν σε από κοινού σύσκεψη με τον εισηγητή του Κανονισμού ευρωβουλευτή κ. Flekenstein, και τους «σκιώδεις» εισηγητές την ευρωβουλευτή κ.Meissner Gesine, και την ευρωβουλευτή κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ, μέλη της Επιτροπής Μεταφορών προς τους οποίους, μετά την εισήγησή τους, ετέθησαν σημαντικά ερωτήματα από πολλά λιμάνια


Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής οι εκπρόσωποι της ΕΛΙΜΕ και του ΟΛΠ Α.Ε είχαν εποικοδομητική συνεργασία με την ευρωβουλευτή κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ και τους συνεργάτες της για τα θέματα της λιμενικής βιομηχανίας.


Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συγκροτήθηκε σε Σώμα το νεοσυσταθέν “Cruise and Ferry Port Network” και εκλέχθηκε ομόφωνα ως Πρόεδρος ο Γεν. Δ/ντής του ΟΛΠ Α.Ε. και επίτιμος Πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος Χατζάκος.


Στο Δίκτυο συμμετέχουν και οι ενώσεις Λιμένων Κρουαζιέρας MedCruise, Cruise Baltic, Cruise Europe, Cruise Norway με στόχο την αναβαθμισμένη εκπροσώπηση του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα διεθνή fora.


Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της Γενικής Συνέλευσης δόθηκε το ετήσιο βραβείο για την ανάπτυξη περιβαλλοντικών προγραμμάτων, βραβείο το οποίο απονεμήθηκε στο λιμάνι του Κόπερ. Υποψήφια για το βραβείο αυτό ήταν τα λιμάνια της Λισσαβόνας, Μασσαλίας, Ρότερνταμ και Χουέλβα.


Όπως είναι γνωστό το Λιμάνι του Πειραιά έχει αναγνωρισθεί από την ESPO ως Οικολογικό λιμάνι (ECOPORT) με πιστοποίηση Lloyd΄s, τίτλο τον οποίο για το 2014 απένειμε στον ΟΛΠ Α.Ε. η Γενική Γραμματέας της ESPO κ. Isabelle Ryckbost κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο λιμάνι του Πειραιά.


Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης η ελληνική πλευρά είχε παράλληλες συναντήσεις με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτές, εκπροσώπους λιμένων και με το Προεδρείο της ESPO για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!