ΟΛΠ Α.Ε.: Στο Μαϊάμι για τη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας “Seatrade Cruise Global 2024”

11.04.2024

Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή Έκθεση για την Κρουαζιέρα “Seatrade Cruise Global 2024”, η οποία πραγματοποιείται από 8-11 Απριλίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα των Η.Π.Α.

Στην Έκθεση, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα για τον κλάδο της κρουαζιέρας, σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΟΛΠ Α.Ε. λαμβάνει μέρος ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με κοινό στόχο τη μέγιστη προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας, συνολικά, την ανάδειξη του Πειραιά ως ένα από τα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, καθώς και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Την ΟΛΠ Α.Ε. εκπροσωπεί στις ΗΠΑ ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της, τα οποία έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και ομιλίες και να διαδραστούν με σημαντικούς εκπροσώπους της κρουαζιέρας από όλο τον κόσμο, αλλά και να ενημερωθούν για όλα τα νεότερα και τις τάσεις που επικρατούν στον κλάδο.

H ΟΛΠ A.E. πετυχαίνει διαρκώς υψηλές επιδόσεις στον τομέα της κρουαζιέρας με τον Πειραιά πλέον να αποτελεί σημαντικό λιμάνι βάσης (Homeport). Υπενθυμίζεται, σχετικά, ότι τo 2023 σημειώθηκε 68,6 % αύξηση στο σύνολο των επιβατών κρουαζιέρας σε σχέση με το έτος 2022 και συνολικά εξυπηρετήθηκαν περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες και 760
κρουαζιερόπλοια. Από τα 760 κρουαζιερόπλοια που εξυπηρετήθηκαν στον Πειραιά το 2023 το 75% έκαναν homeporting, δηλαδή εκκίνησαν την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά. Συνεπώς οι επιβάτες homeporting ήταν 800.000 αυξημένοι κατά 110% σε σχέση με το 2022. Τονίζεται ότι για το έτος 2024, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένονται πάνω από 850 κρουαζιερόπλοια, από τα οποία το 70% θα είναι homeporting.

Η SeaTrade Global Cruise είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις στον τομέα της κρουαζιέρας, η οποία πραγματοποιείται διαχρονικά στο Μαϊάμι, το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας του κόσμου. Φέτος θα λάβουν μέρος πάνω από 600 εκθέτες από 120 χώρες του κόσμου, οι ομιλητές θα ξεπεράσουν του 240, ενώ αναμένεται να την
επισκεφθούν πάνω από 10. 000 άτομα.

Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα logistics και υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCO Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του
κόσμου. Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάληπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης, σε όλο το φάσμα των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.Η ΟΛΠ Α.Ε. ανήκει στο δίκτυο “ECO PORTS”, κατέχει πιστοποιήσεις κατά ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018, βρίσκεται στη λίστα ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://olp.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!