Οκτώ επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ΟΛΘ και ΟΛΠ

06.06.2014

Οκτώ επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67\% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Πρόκειται για τα εξής:

APM Terminals, B.V.

Deutsche Invest Equity Partners, GmbH

Duferco Particiption Holding, SA

International Container Terminal Services, Inc

Mitsui & Co., Ltd.

P&O Steam Navigation Company (DP World)

Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.

Yilport Holding, Inc

Όπως επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ, στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, τα πέντε επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67\% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.:


APM Terminals, B.V.

COSCO (Hong Kong) Group Limited

International Container Terminal Services, Inc

Ports America Group Holdings

Utilico Emerging Markets Limited

Κατά τη Β’ Φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επιπλέον, εγκρίθηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την πώληση δύο αεροσκαφών τύπου Airbus 340. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει όταν μεταφερθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!