29.11.2019

Οι τράπεζες να υποστηρίξουν τους νέους εφοπλιστές, είναι μια επένδυση για το μέλλον: Γιώργος Προκοπίου

Ο Ελληνικός εφοπλισμός έχει επενδύσεις στην Κίνα περισσότερα από 50 δις δολάρια τα προηγούμενα χρόνια σε νέες κατασκευές πλοίων, κάτι που θα πρέπει και η Κίνα από την πλευρά της να επενδύσει αντίστοιχα στην Ελλάδα, επισημαίνει ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου στο maritimesTV.

«Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να επενδυθούν και στην ελληνική οικονομία ακόμη περισσότερα κεφάλαια.» τονίζει ο κ. Προκοπίου ο οποίος έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια στην ελληνική οικονομία «Όλοι μου λένε “δίκιο έχεις” αλλά την υπογραφή και τη σφραγίδα δεν τη βάζουν, το γιατί, ρωτήστε το εσείς»

Όσον αφορά την τραπεζική χρηματοδότηση τονίζει πως είναι αξιοθαύμαστο πως οι ελληνικές τράπεζες στην διάρκεια της κρίσης ήταν δίπλα στου εφοπλιστές υποστηρίζοντάς τους έμπρακτα.

«Ο Πειραιάς είναι φυτώριο νέων εφοπλιστών, οι τράπεζες πρέπει να τους υποστηρίξουν που αυτό αποτελεί ουσιαστικά επένδυση για το μέλλον» Επισημαίνει

Η συνέντευξη έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της «Ημέρα Ελληνικής Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης 2019» στον Ναυτικό όμιλο Ελλάδος την Τετάρτη 27/11/19

Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
Camera: stoudio Panos Halkidis
MARITIMES.GR

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!