Οι ναυτικοί εκπαιδεύονται για ένα απανθρακωμένο μέλλον

30.11.2023

Το έργο συνεργασίας Maritime Just Transition Task Force θέτει το πλαίσιο για να εξοπλίσει τους ναυτικούς με δεξιότητες όπως η μετάβαση στη ναυτιλία σε μηδενικές εκπομπές.

Ένα νέο εκπαιδευτικό έργο θα προετοιμάσει τους ναυτικούς για πλοία με μηδενικές ή σχεδόν μηδενικές εκπομπές, βοηθώντας την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία να απελευθερωθεί από τον άνθρακα και να εξασφαλίσει μια δίκαιη μετάβαση για τους ναυτικούς.

Έρευνα που ανατέθηκε από τη Maritime Just Transition Task Force εντόπισε ότι 800.000 ναυτικοί ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετη εκπαίδευση μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030 προκειμένου να λειτουργήσουν πλοία που λειτουργούν με καύσιμα μηδενικών ή σχεδόν μηδενικών εκπομπών.

Με τους ναυτικούς στον πυρήνα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, αυτή η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση μιας επιτυχημένης και δίκαιης μετάβασης σε ένα νέο ναυτιλιακό τοπίο. Το εκπαιδευτικό πλαίσιο, που χρηματοδοτείται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) και το Lloyd’s Register Foundation, θα εξοπλίσει τους ναυτικούς με δεξιότητες στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και θα παρέχει καθοδήγηση στους εκπαιδευτές και τη βιομηχανία.

Το έργο ανακοινώνεται στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή του 2023 (COP 28), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου 2023.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!