09.04.2022

Οι κρουαζιέρες της Celestyal αξίζουν καθώς είναι “value for money”

Στα πλαίσια δημοσιογραφικής εκδήλωση της Celestyal Cruises σχετικά με τον απολογισμό της δράσης της για το 2021 και τον στρατηγικό σχεδιασμό της για την επόμενη χρονιά, μίλησαν στο maritiems TV, οι:

L.Peden: Έχουμε ήδη πετύχει το 64% του στόχου μας για το 2022

“Οι κρουαζιέρες ξεκινάνε για εμάς στις 18 Απριλίου (2022) με τριήμερες & τετραήμερες κρουαζιέρες (από το Λαύριο) και στις 30 του μηνός με επταήμερες (από το λιμάνι του Πειραιά) και τα νέα είναι πολύ καλά καθώς οι πρώτες κρατήσεις για τις πρώτες κρουαζιέρες είναι ήδη γεμάτες από Έλληνες και ξένους”, όπως δήλωσε στο Maritimes TV ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Celestyal Cruises, Leslie Peden. “Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και απο το εξωτερικό και από την Ελλάδα, καθώς η Ελλάδα είναι ένας περιζήτητος προορισμός όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλη τη χρονιά”, όπως είπε. Σχετικά με την πανδημία ο κ. Peden τόνισε ότι “Τα πληρώματα και οι επιβάτες θα είναι όλοι εμβολιασμένοι και θα πρέπει να κάνουν και rapid tests κατά την άφιξη τους για να είμαστε σίγουροι ότι η κρουαζιέρα θα είναι covid free”. Επίσης, για την τρέχουσα χρονιά είπε ότι είναι διαφορετική από την περσινή καθώς έχουν επιστρέψει και πάλι τουρίστες από το εξωτερικό δεδομένου ότι οι περιορισμοί είναι λιγότεροι. Ενώ σημείωσε ότι η αγορά της Ρωσίας δεν τους επηρεάζει γενικότερα καθώς δεν είχαν επιβάτες από αυτήν την χώρα. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι οι κρουαζιέρες της Celestyal αξίζουν καθώς είναι “value for money” παρέχοντας “all inclusive” πακέτα. Τέλος, ο Εμπορικός Διευθυντής ανάφερε ότι η Celestyal έχει πετύχει ήδη το 64% του στόχου μας για το 2022 και εκτιμά ότι και το 2023 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά”. 

Γιώργος Κουμπενάς: Το 2022 η Ελλάδα είναι στο επικεντρο της κρουαζιέρας

“Ξεκινάει το Celestyal Crystal στις 18 Απριλίου με τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες και στη συνέχεια θα αντικαταστήσει αυτές τις κρουαζιέρες το Celestyal Olympia στις 29 του μηνός. Το Crystal θα κανει τις επταήμερες από τις 30 Απριλίου. Το Crystal έχει ήδη γεμίσει και είναι πολύ ενθαρρυντικό”, ανάφερε στο Maritimes TV o κάπταιν Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises & Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ). Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Κουμπενάς η εταιρεία περιμένει τα πρωτόκολλα που θα βγουν όσον αφορά στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα και εκτιμά ότι θα υπάρχουν ελαφρύνσεις. Αναφερόμενος στα γεγονότα στην Ουκρανία σημείωσε ότι “Δυστυχώς επηρεάζουν όχι τις κρατήσεις αλλά άλλους τομείς όπως η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και η αύξηση των καυσίμων”, τονίζοντας ότι “Η Celestyal όπως και άλλες εταιρίες έχουν μία δικλείδα ασφαλείας και εάν αυξηθούν τα καύσιμα θα βάλουν για ένα διάστημα ένα επίναυλο 6 ευρώ ανά ημέρα και ανά επιβάτη, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος της αύξησης των καυσίμων. Επίσης, αναφερόμενος στα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Κουμπενάς είπε ότι “Ήταν δύσκολα χρόνια και το 2021 δουλέψαμε μόνο δύο μήνες, όμως κρατήσαμε το προσωπικό και το ανθρώπινο δυναμικό μας τόσο στα πλοια όσο και στο γραφείο, αλλά και κάναμε και τη συντήρηση (πλοίων) που απαιτείται. Ωστόσο ανάφερε ότι την τρέχουσα χρονιά η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο της κρουαζιέρας, καθώς σημείωσε ότι “Πρώτη φορά θα δουμε να ξεκινάνε από την Ελλάδα τόσα πλοία και λιμάνια της να είναι home porting. Περίπου 68 πλοία θα ξεκινάνε από τον Πειραιά μόνο και αν προσθέσουμε και το Ηρακλειο και την Κέρκυρα θα δούμε έναν αριθμό ρεκόρ πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια το οποίο μεταφράζεται και σε πολλαπλές προσεγγίσεις στους υπόλοιπους προορισμούς. Θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά για την ελλαδα”, κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Β. Γκάζικας: Η κρουαζιέρα θα επανέλθει στην κανονικότητα της

“Για εμάς είναι ένα νέο ξεκίνημα μετά από μια ανάπαυλα χωρις δραστηριότητα επί δύο χρόνια. Είμαστε από τους λίγους κλάδους που τα τελευταία δύο χρόνια δουλέψαμε μόνο δύο μήνες. Συνεπώς τώρα ξεκινάμε και πιστεύουμε ότι τα πράγματα ομαλοποιούνται περισσότερο”, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά στο Maritimes TV ο Διευθυντής Ναυτιλιακού Τμήματος της Celestyal Cruises, καπταιν Βασίλης Γκάζικας. Αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή σημείωσε ότι “Μέσα σε όλα αυτά συνέβει και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα προσπαθήσουμε εμείς να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας όσο είναι δυνατόν μέσα σε αυτό το περιβάλλον”. Γενικότερα είπε ότι “Είναι αισιόδοξοι οι αριθμοί και οι προβλέψεις για τις κρατήσεις. Θα βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση και θα έρθουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας κάποια στιγμή”. Σχετικά με το κόστος ο καπταιν Γκάζικας ανάφερε ότι “Επηρεάζει πολύ τον κλάδο της κρουαζιέρας γιατί δεν είναι μόνο το κόστος καυσίμων αλλά μεταξύ άλλων και το κόστος επισκευών, το κόστος των ανταλλακτικών, το κόστος εξυπηρέτησης στα λιμάνια και οτιδήποτε παράγεται έχει συμπαρασυρθεί από την αύξηση του κόστους ενέργειας και είναι κάτι που δεν μπορεί να απορροφήσει η κρουαζιέρα, που μέχρι σήμερα είχε ανταγωνιστικός κόστος στις διακοπές”. Αναφερόμενος στους νέους πράσινους κανονισμούς είπε ότι “Οι κανονισμοί από το 2023 όπου θα πρέπει να πληρώνει η ναυτιλια ρύπους στην Ε.Ε. είναι κάτι που θα συμπαρίσει τις τιμές και θα αυξηθούν περαιτέρω. Θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μία ανάπαυλα για να ερθει η ισορροπία πριν την επικείμενη αύξηση. Ενώ τόνισε ότι θα ευνοηθούν μη ευρωπαϊκά λιμάνια. Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι “Η κρουαζιέρα θα επανέλθει αλλά και θα αλλάξει σε κάποια θέματα όπως για παράδειγμα σε θέματα υγείας αλλά και θα συνεχίσει να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και να παρέχει χαρέ και γνωριμίες σε τόπους και πολιτισμούς”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!