Οι Έλληνες κατασκευαστές πάνε… εξωτερικό

14.09.2014

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν, προσφάτως, οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) και η Ένωση Ρουμανικών Ναυπηγείων (ANCONAV).

Πρόκειται για τη δεύτερη, στρατηγικής σημασίας κίνηση, που γίνεται τους τελευταίους δύο μήνες, για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών σε ναυπηγεία του εξωτερικού. Προηγήθηκε το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τη κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.


Το μνημόνιο


Το Μνημόνιο Συνεργασίας HEMEXPO-ANCONAV αποβλέπει κυρίως στην ενθάρρυνση επαφών και συνεργασίας των μελών των δύο ενώσεων, ιδίως μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της ναυπηγικής και της θαλάσσιας βιομηχανίας, καθώς και στην εγκαθίδρυση συνδέσμων μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων και οργάνωσης εκθέσεων ή εκδηλώσεων δικτύωσης στον τομέα της θαλάσσιας τεχνολογίας και του θαλάσσιου εξοπλισμού.


Ως πρώτο βήμα για την υλοποίηση της συμφωνίας και την εγκαθίδρυση επαφής μεταξύ ελληνικών εταιριών ναυτιλιακού εξοπλισμού και της ρουμανικής ναυπηγικής βιομηχανίας, αμέσως μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, διεξήχθη συνάντηση δικτύωσης (B2B) ελληνικών εταιριών ναυτιλιακού εξοπλισμού και εκπροσώπων της ρουμανικής ναυπηγικής βιομηχανίας.


Προηγήθηκε αναλυτική ενημέρωση των στόχων και του οράματος των μελών της HEMEXPO για συνεργασία με την Ένωση Ρουμανικών Ναυπηγείων (ANCONAV).


«Σήμερα εδώ βρισκόμαστε με τους εκπροσώπους μίας από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές χώρες του κόσμου, της Ρουμανίας, μιας χώρας στα ναυπηγεία της οποίας οι έλληνες πλοιοκτήτες έχουν καταθέσει πληθώρα παραγγελιών, μιας χώρας με την οποία η ναυτιλιακή συνεργασία προχωράει με έντονους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια» δήλωσε η εκπρόσωπος της HEMEXPO, κα. Ελένη Πολυχρονοπούλου, και συνεχίζει: «στην αλυσίδα αυτή της συνεργασίας φιλοδοξούμε να είμαστε σύντομα ένας ισχυρός κρίκος, προσφέροντας καινοτόμα και ανταγωνιστικά προϊόντα».


Ευρύτερος στόχος της HEMEXPO είναι να προσφέρει συνολικές λύσεις για τα πλοία που ναυπηγούνται ή επισκευάζονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.


Τα προϊόντα των εταιρειών μελών της HEMEXPO, είναι τεχνολογικά άρτια, πρωτοποριακά, δίνοντας μεγάλη προστιθέμενη αξία στα νεότευκτα πλοία και εξασφαλίζοντας εύρυθμη λειτουργία, αξιόπιστο customer support και μέγιστα ανταποδοτικά οφέλη για τον operator.


«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε τη δύναμη να είμαστε αξιόπιστοι και συνεπείς συνεργάτες για κάθε ναυπηγείο σε όλο τον κόσμο», σημειώνει χαρακτηριστικά η κα. Πολυχρονοπούλου και προσέθεσε:


«Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτη Μίχαλου, που εκδηλώθηκε κατά την επίσκεψη του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ν. Κορέα, είναι πραγματικά αποτελεσματική. Ήδη η Γενική Γραμματεία ΔΟΣ του Υπουργείου Εξωτερικών διαπραγματεύεται αντίστοιχα μνημόνια συνεργασίας με την Κίνα, την Ιαπωνία και το Βιετνάμ».


Σημειώνεται ότι ήδη ο κ. Μίχαλος, έχει αποδεχτεί την πρόταση της HEMEXPO να είναι επικεφαλής και να συνοδεύσει την επιχειρηματική αποστολή της στη Ν. Κορέα, στα πλαίσια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης MARINE TECH 2014 που θα πραγματοποιηθεί στο Gyeongnam της Ν. Κορέας από 29/9/2014 έως 2/10/2014.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!