Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ζητά τη μετεγκατάσταση του λιμανιού της Μπανγκόκ

11.04.2024

Το λιμάνι της Μπανγκόκ πρόκειται να μεταφερθεί. Αναλυτικότερα, ο Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, έχει δεσμευτεί να αναγεννήσει την περιοχή κατά μήκος του ποταμού Chao Phraya στην περιοχή Klong Toey όπου βρίσκεται επί του παρόντος το λιμάνι. Είπε επίσης ότι η απόφαση για τη μετεγκατάσταση του λιμανιού θα ωφελήσει τους ντόπιους πολίτες από τη μείωση της ρύπανσης, τόσο από τα πλοία όσο και από τα πολλά φορτηγά που κατευθύνονται προς και από το λιμάνι.

Το Υπουργείο Μεταφορών και η Λιμενική Αρχή της Ταϊλάνδης θα εργαστούν τώρα για μια μελέτη μετεγκατάστασης.

Η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ (BMA), η τοπική κυβέρνηση της πόλης, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι τάσσεται υπέρ της μετατόπισης του λιμανιού στο Laem Chabang, το νούμερο ένα λιμάνι της Ταϊλάνδης.

Η κατασκευή του λιμανιού της Μπανγκόκ και η εκβάθυνση του ποταμού Chao Phraya ξεκίνησε το 1938. Η κατασκευή διακόπηκε λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1940. Η πρώτη φάση του λιμανιού ολοκληρώθηκε το 1947. Το λιμάνι, με μέγιστο βύθισμα 8.2 μ., αυξήθηκε γρήγορα μέχρι τη δεκαετία του 1990, όταν η Laem Chabang κατασκευάστηκε ως εναλλακτική πύλη βαθέων υδάτων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!