07.02.2024

ΟΛΠ: Ο Πειραιάς αποτελεί ένα σημαντικό κόμβο μετακίνησης αυτοκινήτων

Είναι σημαντική ημέρα για τον ΟΛΠ τόνισε ο Νεκτάριος Δεμενόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων – ΟΛΠ Α.Ε. στο maritimesTV στα πλαίσια των εγκαινίων Επέκταση του Σταθμού Διακίνησης Αυτοκινήτων του ΟΛΠ.

Υπογράμμισε πως η τεχνολογική πρόοδος είναι από τις προτεραιότητες του Οργανισμού και πως είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν ακόμη μεγαλύτερους στόλους αυτοκίνητων, ενώ είπε πως η νέα υποδομή φτάνει σε ένα πολύ καλό timing για την αγορά, δεδομένου ότι έχει αυξηθεί κατά πολύ η ζήτηση για τα αυτοκίνητα. «Ο Πειραιάς αποτελεί ένα σημαντικό κόμβο μετακίνησης όχι μόνο εμπορευματοκιβωτίων αλλά και αυτοκινήτων».

Ο κ. Λουκάς Σιγάλας, Διευθύνων Σύμβουλος Minoan Lines είπε: «Ως Grimaldi Lines με τα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων που φέρνει ο Όμιλος στο λιμάνι του Πειραιά, μια τέτοια επέκταση θα διευκολύνει το έργο των πλοίων και τη συντομότερη πρόσδεση τους.» Ως προς την πράσινη μετάβαση υπογράμμισε πως ο Όμιλος τους είναι από τους πλέον φιλικούς στον κόσμο, δεδομένου ότι έχει ήδη αλλά και κατασκευάζει πλοία με εναλλακτικά καύσιμα».

Η Ναταλία Συγγελίδη του Ομίλου Συγγελίδη τόνισε πως αυτή η επέκταση θα προσφέρει μια πολύ μεγαλύτερη ευρυχωρία, πιο γρήγορο εκτελωνισμό και μεταφορά των αυτοκινήτων στον τελικό καταναλωτή. «Γενικότερα», είπε «το λιμάνι του Πειραιά έχει όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσει κάθε συμφόρηση η οποία οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες».  κ Yu Zenggang, Πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε.: «Η επέκταση δείχνει ότι το λιμάνι του Πειραιά θα συνεισφέρει στην ελληνική κοινωνία και στους πολίτες της».

Mr. Xiao Junzheng, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας στην Ελλάδα: «Συγχαρητήρια για αυτό το έργο που αποτελεί το καλύτερο δώρο για τη νέα χρονιά της Κίνας που θα είναι σε λίγες ημέρες. Οι δύο χώρες μπορούν να κάνουν μεγάλη πρόοδο σε πολλά έργα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι οτι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος για εμάς και είμαστε αυτόπτες μάρτυρες αυτής της εξέλιξης των τελευταίων δέκα ετών».

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά: «Το λιμάνι μας έχει ανέβει σε πολλές βαθμίδες στην Ευρώπη (διακίνηση εμπορευμάτων, επιβατών, κρουαζιέρας κλπ). Όμως στόχος είναι ο πλούτος του λιμανιού να αναβαθμίσει τις ζωές κατοίκων του δήμου Πειραιά. Ενώ πέρα από τις επενδύσεις είναι σημαντικό να δοθεί εξέχουσα σημασία και στα περιβαλλοντικά ζητήματα».

Γιώργος Ξηραδάκης, Πρόεδρος ΧRTC – Πρόεδρος Ένωσης Στελεχών Τραπεζών της Ναυτιλίας: «Αποτελεί τεράστια χαρά του ναυτιλιακού κλάδου η επέκταση του τερματικού σταθμού. Όλα αυτά τα έργα να είναι παράδειγμα για όλη την ακτογραμμή της χώρας μας, καθώς το λιμάνι του Πειραιά παίζει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας της Ευρώπης, των Βαλκανίων και μελλοντικά της Αφρικής». Συνεντεύξεις: Μάρκος Κάντζιος camera: studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!