Ο Ν. Μουνδρέας εξαγοράζει ένα από τα δεξαμενόπλοια της Frontline

01.05.2024

Οι ναυτιλιακές εταιρείες Frontline & Euronav συνεχίζουν να πουλούν παλαιότερης χωρητικότητας Suezmax tankers.

Αναλυτικότερα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και του Όσλο Frontline, συμφερόντων του John Fredriksen, επιβεβαίωσε την πώληση του Suezmax tanker “Front Loki” (χωρητικότητας 157.000 dwt & κατασκευής του 2010), κερδίζοντας 46.9 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο αναμένεται να αλλάξει χέρια το εφετινό δεύτερο τρίμηνο και σύμφωνα με πηγές του κλάδου το αγοράσαν Νορβηγοί πλοιοκτήτες.

Την ίδια ώρα, πηγές της αγοράς και μεσίτες έχουν καταχωρίσει το Suezmax tanker “Fraternity” (χωρητικότητας 157.714 dwt & κατασκευής του 2009) της Euronav ως πωλημένο στην NGM Energy, συμφερόντων του Νίκου Μουνδρέα για 51 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο η εταιρεία υπό την ηγεσία του Alex Saverys δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμφωνία για το πλοίο που κατασκευάστηκε από τη Samsung, το οποίο θα αφήσει την εταιρεία με έδρα την Αμβέρσα με 25 Suezmaxes στον στόλο της.

Yπενθυμίζεται  ότι νωρίτερα την τρέχουσα χρονιά η NGM Energy πήρε και το πρώτο από τα τρία παλαιότερα Suezmax tankers της Frontline, το “Front Odin” που κατασκευάστηκε το 2010, για 45 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ η ναυτιλιακή εταιρεία πούλησε και το “Front Thor” που κατασκευάστηκε το 2010 και πλέον ο στόλος της αποτελείται από 23 Suezmaxes.

Τέλος, να αναφερθεί ότι ο διαφοροποιημένος στόλος της NGM Energy αποτελείται από 14 πλοία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!