Ο Μαζιώτης, πίσω από την έκρηξη του ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας ;

11.04.2014

Στις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και των γειτονικών καταστημάτων στην οδό Αμερικής, ρίχνει το βάρος της η αντιτρομοκρατική για τους δράστες της επίθεσης με αυτοκίνητο – βόμβα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αμερικής, απέναντι απ’ την πλαϊνή είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοκίνητο έχει καταγραφεί από τις κάμερες πριν εκραγεί αλλά ο δράστης οδηγός του δεν φαίνεται καθαρά.


Σημαντική θεωρείται η μαρτυρία δύο ανδρών ασφάλειας της Τράπεζας Ελλάδας που υποστηρίζουν ότι είδαν ένα άτομο νεαρής ηλικίας να σταθμεύει το αυτοκίνητο, να βγαίνει από αυτό χωρίς να κλειδώσει και στη συνεχεία να ανεβαίνει στη μοτοσικλέτα συνεργού του που τον ακολουθούσε. Στη συνεχεία εξαφανίστηκαν προς την Πανεπιστημίου. Και οι δύο φορούσαν κράνη. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, το ασφαλιστήριο του αυτοκίνητου δεν είχε καμία σχέση με την πινακίδα του.


Η αστυνομία πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Νίκος Μαζιωτης που έχει κάνει παρόμοια επίθεση στο Χρηματιστήριο.


Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις έξι το πρωί, ήταν πολύ ισχυρή, το παγιδευμένο αυτοκίνητο – που ήταν κλεμμένο – διαλύθηκε ολοσχερώς ενώ προκλήθηκαν ζημίες κυρίως θραύση τζαμιών σε μεγάλη έκταση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!