Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. ΝΑΤ συμμετείχε στην πρώτησυνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΝΕΕ

29.03.2024

Πρώτη φορά στη μακρόχρονη πορεία των δύο ιστορικών φορέων της Ελληνικής Ναυτιλίας  προσκλήθηκε και συμμετείχε Διοικητής του ΝΑΤ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος

Σημαντικό βήμα για στενότερη συνεργασία των δύο φορέων προς όφελος της Ελληνικής Ναυτιλίας και των Ελλήνων Ναυτικών

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος συμμετείχε στην χθεσινή πρώτη, μετά τη συγκρότησή του, συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), κατόπιν της πρωτοβουλίας και ιδιαίτερα τιμητικής πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΝΕΕ, Δρ Γεώργιος Δ. Πατέρας. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της Ευρώπης, που ο Διοικητής ΝΑΤ προσκλήθηκε και συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΝΕΕ, επίσης ιστορικού φορέα της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Τσαγκαρόπουλος παρουσίασε στα μέλη του Δ.Σ. του ΝΕΕ την νέα πορεία που ακολουθεί το ΝΑΤ τα τελευταία 3 χρόνια, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ναυτικούς και τη ναυτιλία, μέσα από τη συμμετοχή στην ψηφιακή μετάβαση και την ανάπτυξη διαλειτουργικοτήτων με όλους τους συναρμόδιους φορείς και υπουργεία. Παράλληλα, συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΕΕ ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με έμφαση στις κοινές δράσεις για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, την μελέτη και την άρση γραφειοκρατικών και άλλων εμποδίων της περαιτέρω ενίσχυσης της Ελληνικής σημαίας αλλά και στην παροχή συνδρομής από το ΝΕΕ σε ζητήματα λειτουργίας του ΝΑΤ.

Ο Πρόεδρος ΝΕΕ Δρ Γεώργιος Δ. Πατέρας αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του και αυτός τον κ. Τσαγκαρόπουλο για την παρουσία του στο ΔΣ αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα γύρω από την ασφάλιση των ναυτικών όσο αφορά στην θαλάσσια υπηρεσία τους και αργότερα στην απασχόλησή τους σε ναυτιλιακά γραφεία, στην απονομή συντάξεων, στην ανάγκη στήριξης της οικογένειας του ναυτικού και στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα. Τέλος ο Πρόεδρος ΝΕΕ τόνισε πως προσβλέπει σε μεγαλύτερη ακόμη συνεργασία των δύο φορέων για την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Έλληνας ναυτικός.

Ο Διοικητής και Πρόεδρος ΔΣ ΝΑΤ, κ. Κωνσταντίνος Α. Τσαγκαρόπουλος δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον φορέα που έχω την τιμή να εκπροσωπώ τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και για εμένα προσωπικά, η παρουσία μου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΝΕΕ. Είναι η πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία των φορέων μας που Διοικητής του ΝΑΤ προσκλήθηκε και συμμετείχε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Βρίσκομαι ενώπιον σας έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει την τελευταία τριετία, Διοίκηση και εργαζόμενοι στο ΝΑΤ, είναι ιδιαίτερα σημαντικά αλλά και ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να μπορούμε να φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων της παγκόσμιας ηγέτιδας δύναμης, της Ελληνικής Ναυτιλίας. Αυτή είναι η νέα πορεία που έχουμε χαράξει και ήδη υλοποιούμε με μια σειρά από δράσεις μας, όπως ενδεικτικά η Έκθεση για τη Ναυτική Απασχόληση, η συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, οι διαλειτουργικότητες με συναρμόδιους φορείς, τα έργα ψηφιακής μετάβασης, όπως η ηλεκτρονική εφαρμογή myNAT που σε επόμενες υλοποιήσεις της θα περιλάβει και τα e-books, καθώς και η επικείμενη ίδρυση και λειτουργία εντός του ΝΑΤ του Παρατηρητηρίου για τη Ναυτική Απασχόληση. Πιστεύω βαθιά στη δύναμη των συνεργειών και ιδίως της συνεργασίας  –την οποία έχουμε κάνει όχι μόνο πράξη αλλά και κουλτούρα με την καθημερινή λειτουργία μας στο ΝΑΤ– και προσβλέπω σε γόνιμη συνεργασία με το ΝΕΕ, τόσο στη σημαντική δράση που έχουμε σχεδιάσει, με τις κατευθύνσεις της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κας Δόμνας Μιχαηλίδου, για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, που αποτελεί άλλωστε έναν κοινό μας στόχο με το ΝΕΕ, όσο και στις λοιπές πρωτοβουλίες μας που αποσκοπούν στην βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΝΑΤ προς όφελος των ναυτικών μας και της ναυτιλίας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!