07.04.2023

Νίκος Καβαλλιέρος: Τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη μπορούν να αξιοποιηθούν

«Τα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη είναι η ιστορία μας και αποτελούν τους προάγγελους της ελληνικής ακτοπλοΐας, αλλά δυστυχώς είναι “προδομένα”, καθώς δεν αξιοποιούνται αλλά καταστρέφονται», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή maritimes ο κ. Νίκος Καβαλλιέρος, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών & Ναύαρχος Εν Αποστρατεία.

Δυστυχώς όπως τόνισε η Ελλάδα όχι μόνο τα διατήρησε καθώς είχε και έχει ακόμη τη δυνατότητα, αλλά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της βασιζόμενη σε σχετική επιδοτούμενη νομοθεσία της ΕΕ.

Είναι απαραίτητο όπως είπε ο κ. Καβαλλιέρος τα 1000 σκάφη που υπάρχουν ακόμη από τα 12.500, να αξιοποιηθούν τουριστικά, να δημιουργηθεί ένα μουσείο παραδοσιακών σκαφών, που σύμφωνα με την Ουνέσκο αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και μια σχολή ώστε να συνεχιστεί η παραδοσιακή ελληνική τέχνη.

Την εκπομπή Maritimes παρουσιάζουν οι Μάρκος Κάντζιος και Νίκος Μπαρδούνιας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοσιογραφικό Συνεταιρισμό ΝΕΤ24. Προβάλλεται στο εναλλακτικό κανάλι της Αθήνας RISE TV και σε 12 ακόμη περιφερειακούς σταθμούς και μέσα ενημέρωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!