Νέο πλοίο για τη Navios Maritime Acquisition, συνεχίζεται η αγορά ιδίων μετοχών

04.05.2014

Στην αγορά ενός ακόμη πλοίου VLCC, έναντι 47 εκατ. δολαρίων, κατά πληροφορίες φέρεται να προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η εταιρεία Navios Maritime Acquisition, πλοιοκτησίας Αγγελικής Φράγκου.

Πρόκειται για το πλοίο «Younara Glor», συνολικής χωρητικότητας 320.000 dwt και κατασκευής 2004 το οποίο ανήκε σε μια ετερόρρυθμη γερμανική εταιρεία που διαχειρίζεται η Dr Peters. Η νέα αγορά πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την απόκτηση, από τη Navios, του επίσης VLCC «Venture Spirit», χωρητικότητας 298.000 dwt το οποίο «χτίσθηκε» το 2003 από την εταιρεία Wah Kwong του Χόνγκ Κόνγκ. Εκτιμάται ότι το κόστος αγοράς του νέου σκάφος έφθασε στα 43.5 εκατ. δολαρίων, ωστόσο, σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς κύκλους, για το συγκεκριμένο σκάφος δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το κόστος αγοράς του. Πλέον η Navios, διαθέτει στόλο από 11 VLCC.


Οι ίδιοι ναυλομεσιτικοί κύκλοι ανέφεραν στο maritimes.gr ότι η εταιρείας της Αγγελικής Φράγκου φέρεται να πώλησε, προσφάτως, ένα από τα παλαιότερα πλοία της, το VLCC «Shinyo Splendor», χωρητικότητας 306.000 dwt και κατασκευασμένο το 1993, πιθανόττα για διάλυση.


Αγορά ιδίων μετοχών από Navios Maritime Holdings.


Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που κατατέθηκε στην Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Αγγελική Φράγκου έχει ολοκληρώσει κατά το ήμισυ την προγραμματισμένη αγορά ιδίων μετοχών της εταιρείας της Navios Maritime Holdings. Ειδικότερα, φέρεται ότι η Αγγελική Φράγκου έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατέχοντας πλέον 27.723.045 μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας. Με βάση τις τελευταίες εμπορικές συναλλαγές, το 25,9\% της συμμετοχής της αξίζει 218,16 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας φτάνει τα 802,82 εκατομμύρια δολάρια..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!