Νέο ασφαλιστικό προϊόν από την AIG για τις πειρατείες πλοίων

14.04.2014

Maritime Kidnap & Ransom (K&R), ονομάζεται το νέο πρόγραμμα ασφάλισης πειρατείας του ασφαλιστικού Ομίλου της AIG. Το Maritime Kidnap & Ransom (K&R) και το οποίο απευθύνεται στη ναυτιλιακή αγορά.

Πρόκειται για ένα νέο προϊόν που προσφέρεται πλέον με τοπική ανάληψη κινδύνων, διαχείριση συμβολαίου και ζημιών και το οποίο ενεργοποιείται σε περίπτωση πειρατείας σε πλοίο, καλύπτοντας τα λύτρα που θα ζητηθούν για την απελευθέρωση αυτού και του πληρώματος, καθώς επίσης και μία εκτενή σειρά εξόδων που ενδέχεται να προκύψουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.


Όπως αναφέρθηκε . «μια από τις βασικές καλύψεις του προγράμματος δε, είναι και οι αμοιβές εξειδικευμένων συμβούλων διαχείρισης κρίσεων με πολυετή παγκόσμια πείρα σε περιπτώσεις πειρατείας και απαγωγών».


Να σημειωθεί ότι βάσει των στοιχείων που υπάρχουν για το 9μηνο του 2013 από το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου προκύπτει ότι οι πειρατικές επιθέσεις σημείωσαν σημαντική μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006. Σύμφωνα με το IMB στο 9μηνο του 2013 καταγράφηκαν 188 πειρατικές επιθέσεις από 233 το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Αλλά και ο αριθμός των ναυτικών που κρατήθηκαν ως όμηροι έπεσε στους 266 από 458 πέρσι.


Ειδικότερα, στο 9μηνο του 2013 πειρατές κατέλαβαν 10 πλοία, σε 17 περιπτώσεις άνοιξαν πυρ, ενώ κατάφεραν να επιβιβαστούν 140 φορές. Ακόμα 21 επιθέσεις αποτράπηκαν, ενώ ένας ναυτικός έχασε τη ζωή του, 20 τραυματίστηκαν και ένας αγνοείται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!