Νέα πλοία για την ΤΕΝ έως τέλη του 2014

06.08.2014

Έως τα τέλη του 2014 η εταιρεία Tsakos Energy Navigation αναμένει να εντάξει στον στόλο της έξι νέα δεξαμενόπλοια σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Νίκου Τσάκου, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δεύτερου 3μήνου του τρέχοντος έτους.

Ο ίδιος ανάφερε στους επενδυτές ότι οι προσφορές είναι παρόμοιες με τις συμβάσεις των εννέα ισχυρών aframax που παραγγέλθηκαν κατά τη μακροπρόθεσμη απασχόληση με τη Statoil και συμπλήρωσε ότι η εταιρεία ετοιμάζεται για τουλάχιστον «μισή ντουζίνα» πλοίων που ενδέχεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του τρίτου 3μήνου.


Αν και δεν αποκάλυψε ο κ Ν Τσάκος συγκεκριμένες λεπτομέρειες, εκτιμάται ότι τα νέα πλοία θα λειτουργούν τόσο στην αγορά προϊόντων όσο και του αργού φορτίου, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των VLCC όπου η TEN επιδιώκει την ανανέωση του στόλου της.


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη δήλωσή του ο κ Νίκος Τσάκος είχε πει ότι η στρατηγική απόκτησης νέων πλοίων « θα ξεκινάει από VLCC και θα φτάνει μέχρι suezmaxs, aframaxs και άλλα».


Εκτιμάται ότι οι πρόσθετες εξαγορές θα αυξήσουν τη διαθεσιμότητα πλοίων της εταιρείας παρέχοντας περαιτέρω στήριξη για πιθανό spin-off κατά το 2015.


Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με οριακά κέρδη ύψους 200.000 δολαρίων και μια προσαρμοσμένη απώλεια 0,02 δολαρίων ανά μετοχή, αποτελέσματα πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις αναλυτών της Wall Street.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!