ΝΑΙ, με μεγάλη πλειοψηφία, υπέρ της ύπαρξης «πλοίου ασφαλείας»

31.03.2014

Μπορεί από σήμερα Δευτέρα τα πλοία να παραμείνουν «δεμένα» στα λιμάνια για άγνωστο χρονικό διάστημα, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ( ΠΝΟ), ωστόσο ορισμένες αποφάσεις του υπουργείου Ναυτιλίας, όπως η «καθιέρωση πλοίου ασφαλείας», που βάλλεται από την ΠΝΟ, φαίνεται να έχουν την αποδοχή των πολιτών, όπως προέκυψε από την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το maritimes.gr.

Ειδικότερα στο ερώτημα « Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προωθεί την ιδέα καθιέρωσης «πλοίου ασφαλείας» σε περιπτώσεις παρατεταμένης απεργιακής κινητοποίησης στην ακτοπλοΐα η πλειοψηφία όσων ψήφισαν, δηλαδή του 73,4\% ,απάντησαν θετικά έναντι αυτών που ήταν αρνητικοί και αντιστοιχούν στο 26,6\% όσων ψήφισαν.


Από το αποτέλεσμα αυτό συνάγεται το συμπέρασμα ότι τόσο οι πολίτες όσο και οι καθημερινοί χρήστες της ακτοπλοΐας θεωρούν ότι η ύπαρξη «πλοίου ασφαλείας» θα λειτουργήσει υπέρ της διατήρησης της επικοινωνίας νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, σε περίπτωση απεργίας, καλύπτοντας καθημερινές ανάγκες των κατοίκων των νησιών.


Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών αντιτίθενται στην συγκεκριμένη θέση του υπουργείου Ναυτιλίας υποστηρίζοντας ότι το «πλοίο ασφαλείας» θα λειτουργήσει ως απεργοσπαστικός μηχανισμός στις απεργίες και όχι ως μέσο στήριξης των νησιωτών. Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας κ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει δηλώσει ότι το «πλοίο ασφαλείας» πρέπει να υπάρχει για να καλύπτει ανάγκες των νησιών , σε περιόδους μακρών απεργιακών κινητοποιήσεων και ότι η «δραστηριόποίησή του « θα γίνει ύστερα από σχετική εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ( ΣΑΣ).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!