06.03.2024

Να συνεργαστούμε στη ναυπηγοεπισκευή γιατί αυτό που έρχεται μας ξεπερνά όλους

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου το ναυπηγείο «Άγιος Νικόλαος» στο Πέραμα, παρουσία φίλων, συνεργατών και πολιτικών.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Χρυσοφάκης Ιάκωβος αναφέρθηκε στο ίδρυση του ναυπηγείου 35 χρόνια πριν στην επισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, επισημαίνοντας πως «μέχρι τώρα είμαστε ικανοποιημένοι. Μέσα από τη δουλειά μας προσπαθούμε να φέρουμε πλοία στην Ελλάδα και να προσφέρουμε σωστή, καλή και γρήγορη επισκευή. Είναι τιμή μας που τα τελευταία χρόνια έχουμε εισπράξει πολλά συγχαρητήρια από τους ίδιους τους καραβοκύρηδες» Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε στο maritimesTV ότι «πάντα θα υπάρχουν δουλειές για την Ελλάδα από την εμπορική ναυτιλία και πλέον έρχονται βαπόρια για επισκευή από όλον τον κόσμο». Ενώ αναφερόμενος στους υπάρχοντες εργαζόμενους υπογράμμισε ότι είναι άρτια εκπαιδευμένοι, κάνοντας την ίδια ώρα πρόσκληση στους νέους να επιλέξουν τον συγκεκριμένο κλάδο.

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοφάκης Νικόλαος, επικεφαλής του ναυπηγείου σημείωσε ότι «υπάρχει μια άνθηση στις επισκευές και πλέον κερδίζουμε έδαφος από τις παραπλήσιες χώρες, προσπαθώντας να είμαστε πάντα ποιοτικοί και με καλούς χρόνους παράδοσης». Εμείς προσπαθούμε να πρωτοπορούμε σε συστήματα οικολογικού περιεχομένου, μειώνοντας κατά πολύ τις εκπομπές ρύπων», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Κασιδιάρης, C&A ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε. και Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματιών & Επιστημόνων, μιλώντας στην κάμερα του maritimesTV ανάφερε ότι «τα τελευταία χρόνια η ναυπηγοεπισκευή ανακάμπτει και κερδίζει το έδαφος που έχασε από τις παραπλήσιες ανταγωνιστικές χώρες. Πλέον τα ελληνικά ναυπηγεία δουλεύουν και οι προοπτικές είναι πάρα πολύ καλές και με τους Έλληνες πλοιοκτήτες να τα προτιμούν».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της SHIPTECH ENGINEERING LTD και Γ.Γ. Λέσχης Επιχειρηματιών & Επιστημόνων, Θεόδωρος Αργύρης, ανάφερε ότι «είμαστε όλοι αισιόδοξοι, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν κάποιες περαιτέρω προσαρμογές. Θα πρέπει να αφήσουν τις παλιές νοοτροπίες πίσω και να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών ναυπηγείων, γιατί αυτό που έρχεται μας ξεπερνά όλους.» Παράλληλα αναφέρθηκε και στο μοντέλο διαχείρισης των σύγχρονων ναυπηγείων τονίζοντας πως «Οι υπεργολαβίες στα ναυπηγεία είναι πλέον απαραίτητες».

Την ίδια ώρα, ο κ. Αλέξανδρος Κούρος ιδρυτής του STUDIO NAVALE Maritime & Technical Ltd ,τόνισε «Σήμερα έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με το Saint-Nicholas σε όλα τα επίπεδα εργασιών, τόσο στην επισκευή όσο και στην κατασκευή για λογαριασμών Ελλήνων και ξένων πελατών. Χωρίς αμφιβολία οι δυνατότητες των ναυπηγείων είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η γνώση, οι τεχνίτες και τα ναυπηγεία υπάρχουν». Αναφερόμενος στην βοήθεια του κράτους, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν είναι αρωγός, αλλά σημείωσε ότι είναι απαραίτητος ένας στρατηγικός σχεδιασμός για τη ναυπηγοεπισκευή, δεδομένου ότι ένας από τους ισχυρότερους κλάδους στην Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Χρυσοφάκης Λευτέρης, Saint-Nicholas ship repairs, σημείωσε ότι «Βοηθάμε την ελληνική οικονομία φέρνοντας πελάτες από όλο τον κόσμο. Είμαστε ανταγωνιστικοί στην τεχνική κατάρτιση, αλλά όχι στις τιμές. Απαραίτητα συστατικά ωστόσο είναι η ποιότητα και ο χρόνος και αυτά είναι τα πλεονεκτήματα μας». Παράλληλα, ο ίδιος ανάφερε ότι «το κράτος θα πρέπει να συμβάλει στην τεχνογνωσία των νέων μέσα από τη δημιουργία σχολών».

Η εταιρεία «Saint Nicholas» ιδρύθηκε το 1992 από τον Ιάκωβο Χρυσοφάκη με κύριο μέλημα την ποιότητα και την αφοσιωμένη υποστήριξη στους πελάτες της. Πλέον χαρακτηρίζεται από εμπειρία και αξιοπιστία στο χώρο των ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών. Η έδρα της βρίσκεται στον Πειραιά και το άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο (800 τ.μ) στο Πέραμα, με προσωπικό που 250 ατόμων.

Συνεντεύξεις: Μάρκος Κάντζιος

camera: studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!