Ν.Λ.Π.: Τίμησε την προσφορά των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος

26.11.2023

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά τίμησε την προσφορά των ανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη κοινωνία της χώρας μας.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι και ομιλητές ήταν ο αξιότιμος Αντιναύαρχος κύριος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Αντιναύαρχος κύριος Γεώργιος Αλεξανδράκης ΛΣ, Αρχηγός Λιμενικού Σώματος με την παρουσία του Αντιναύαρχου κυρίου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ, Αρχηγό Στόλου και του A’ Υπαρχηγού Λ.Σ. κύριος Τσελίκης Αλέξανδρος.

Τους Επίτιμους Προσκεκλημένους μαζί με πλήθος ναυτιλιακού κόσμου υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κύριος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος. Η εκδήλωση ξεκίνησε κρατώντας όλοι ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ανθρώπων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στα δύο σώματα.

Στην συνέχεια οι δύο αρχηγοί μας έκαναν όλους να νιώσουμε περήφανα για τα δύο σώματα και την προσφορά τους με όσα ακούσαμε στις πρωτολογίες τους.

Πριν ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος, στα πλαίσια της εκδήλωσης ,η Δημοσιογράφος και Συγγραφέας κυρία Μαργαρίτα Πουρνάρα παρουσίασε το καινούργιο βιβλίο της “ΑΔΡΙΑΣ – ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ” Η Βιογραφία του Θρυλικού Αντιτορπιλικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκτός των άλλων σύσσωμη η ηγεσία του ΠΝ, ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων: o Πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ Γ. Πατέρας, ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά κύριος Κωστής Φραγκούλης, ο πρώην Γραμματέας του IMO ο κύριος Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, TSAKOS GROUP, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΕΕ κύριος Νίκος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ αντιναύαρχος ΠΝ εα κύριος Θεόδωρος Γερούκης, ο Πρόεδρος Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. αντινάυαρχος ε.α.-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός Αγγελόπουλος Πελοπίδας, ο κύριος Γεώργιος Ξηραδάκης Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Τραπεζικών και μέλος του ΔΣ της ΝΛΠ, ο Πρόεδρος του ΕΠΕΣΤ κύριος Αντώνης Στελλιάτος, ο κύριος Νίκος Βερνίκος Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητήριου και η κυρία Αναστασία Παλούμπη Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι εκλεκτοί χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά:

– Την εταιρεία A.S. Marine Ltd. και την κυρία Στέλλα Αλεξία Μάντζαρη

– Την εταιρεία DIMITRIOS K. FOTINAKIS LTD, Engineering studies – Yacht building – Ship repairs και τον κύριο Ανδρέα Φωτεινάκη.

– Την εταιρεία Franman και τον κύριο Κωστή Φραγκούλη, CEO και Πρόεδρο της.

– Την εταιρεία GRID SHIPPING & CAPITAL Ltd και τους μετόχους της, τον πρόεδρο ΔΣ της εταιρείας Δρ. Πάνο Φασουλή, και τον CEO κύριο Σπύρο Τόγια.

– Την εταιρεία LASKARIDIS SHIPPING CO LTD και τον κύριο Πάνο Λασκαρίδη.

– Την εταιρεία Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ & τον Πρόεδρο κύριο Κωνσταντίνο Κορωνάκη.

– Το Propeller Club Πειραιά και τον Πρόεδρο του κύριο Κωστή Φραγκούλη.

– Την εταιρεία TSAKOS GROUP και τον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο. 

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους τύπου που  ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας και είχαν εξαιρετική παρουσία.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικών πλακετών στους 3 Αρχηγούς καθώς και στη Συγγραφέα κυρία Μαργαρίτα Πουρνάρα. Συμπληρωματικά 3 κάδρα με τον Στρατιωτικό Όρκο δόθηκαν συμβολικά στους 3 Αρχηγού με εγχάρακτη αφιέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς σας ευχαριστεί πολύ για την στήριξη σας.

PMC 1

PMC 4

PMC 5

PMC 6

PMC 7

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!