MSC Cruises: Έξι κρουαζιερόπλοια της θα ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες

07.04.2024

Η MSC Cruises,  συμφερόντων της οικογένειας Απόντε, επιλέγει για ακόμη μια χρονιά την Ελλάδα, παρουσιάζοντας λίγες ημέρες πριν το νέο της κρουαζιερόπλοιο “MSC Sinfonia”, το οποίο θα κάνει home-porting στο λιμάνι Πειραιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, την τρέχουσα χρονιά έξι κρουαζιερόπλοια της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κρουαζιέρας στον κόσμο, θα ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες, πραγματοποιώντας περισσότερες από 400 επισκέψεις σε εννέα διαφορετικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα. Εν τω μεταξύ ήδη από τον περασμένο μήνα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises προσεγγίζουν ελληνικά λιμάνια, σηματοδοτώντας την επέκταση της δραστηριοποίησής τους στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διευκρινίζεται ότι το “MSC Sinfonia” την περίοδο Μαρτιου-Νοεμβρίου θα ταξιδεύει στο Σπλιτ, τη Βενετία, το Μπρίντιζι και τη Μύκονο ενώ από το Νοέμβριο του 2024 έως τον Μάιο του 2025 και καταλήγοντας πάντα στον Πειραιά θα επισκέπτεται την Έφεσο, την Πόλη την Κέρκυρα και το Μπάρι. Μπορεί να φιλοξενήσει 2.646 επιβάτες και 742 μέλη πλήρωμα και διαθέτει 980 καμπίνες. Επίσης, το “MSC Lirica” θα προσεγγίζει Μύκονο και Σαντορίνη το “MSC Armonia”  την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, το “MSC Divina”  τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, το “MSC Opera”  τη Σαντορίνη, τον Πειραιά και το Κατάκολο και το “MSC Splendida” την Ελλάδα χωρίς ακόμη να έχει προσδιορίσει  προορισμούς.

Αναλυτικότερα, όπως ανάφερε στην παρουσίαση, ο Norbert Stiekema, Executive Director, MSC Cruises, η εταιρεία επενδύει εφέτος σε νέους προορισμούς, εξετάζοντας παράλληλα τις δυνατότητες προσθήκης καινούργιων λιμανιών στο πρόγραμμά της.  Παράλληλα, αναφερόμενος στις υποδομές, ο ίδιος επεσήμανε πως η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες, ειδικά για μια εταιρεία όπως η MSC Cruises, η οποία έχει παράδοση σε τέτοιου είδους επενδύσεις.

Ωστόσο, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του λιμανιού του Λαυρίου, ο επικεφαλής της εταιρείας απέφυγε την ερώτηση,  χαρακτηρίζοντας το “μικρό”, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των νέων κρουαζιερόπλοιων. Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την υλοποίηση επενδύσεων που άπτονται των υποδομών στα ελληνικά λιμάνια. Ειδικότερα, ο ίδιος ανάφερε ότι «Η MSC  επενδύει όπου χρειάζεται και όπου εμφανίζονται ευκαιρίες σε κάθε μέρος του κόσμου» και προσέθεσε στη συνέχεια: «Η Ανατολική Μεσόγειος είναι σημαντική για την κρουαζιέρα».

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η στρατηγική της MSC Cruises περιλαμβάνει εκτός από την ενίσχυση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, η οποία αριθμεί 20.000 ταξιδιώτες κρουαζιέρας και έχει σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς της με οικονομικά προσιτά προϊόντα.

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις αναταραχές που πλήττουν την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ο Executive Director της MSC Cruises τόνισε πως ο κλάδος έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις των Χούθι, γεγονός που έχει οδηγήσει και την εταιρεία στην αναδρομολόγηση κάποιων από τα κρουαζιερόπλοιά της.

Εκτός των άλλων, και η Explora Journeys, η εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας του ομίλου MSC, θα ενισχύσει την παρουσία της στην χώρα μς, η οποία θα προσεγγίζει 21 ελληνικά λιμάνια το 2024, με πολλά από τα ταξίδια του Explora I να προσφέρουν επιβίβαση και αποβίβαση στον Πειραιά. Στα λιμάνια που θα επισκέπτεται το Explora I στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η MSC Cruises, η οποία έχει έδρα στη Γενεύη της Ελβετίας, διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο 22 πλοίων, ενώ τρία νέα πλοία της εταιρείας πρόκειται να δρομολογηθούν το 2025, το 2026 και το 2027. Η εταιρεία πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, στη Νότια Αμερική, στη Μέση Ανατολή και στη Νότια Αφρική, αλλα έχει και ισχυρή παρουσία στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Άπω Ανατολής. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο, προσφέροντας κρουαζιέρες σε πέντε ηπείρους και προσεγγίζοντας περισσότερους από 300 προορισμούς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!