“Μπλόκο” ναυτεργατών σε πλοία με οφειλές προς τα πληρώματά τους

27.03.2014

“ Μπλόκο” σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα στους ναυτικούς τους πραγματοποιούν απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης εκπρόσωποι της ΠΝΟ χωρίς, ωστόσο, να έχουν καταγραφεί προβλήματα στην εκτέλεση των δρομολογίων.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τα πλοία των εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Δεν διαπιστώθηκαν οφειλές σε πληρώματα και έτσι τα πλοία αναχώρησαν κανονικά για τους προορισμούς τους. Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ, όπως δήλωσαν, θα συνεχίσουν τους ελέγχους και τις απογευματινές ώρες σε πλοία εταιρειών που αναχωρούν για τα νησιά του Αιγαίου.


ΝΕΛ: δέσμευσε 1.2 εκατ ευρω για τους μισθούς


Συνδικαλιστές ναυτεργάτες ανέφεραν στο maritimes.gr ότι η εταιρεία ΝΕΛ με έγγραφη δήλωσή της προς την ΠΝΟ σημειώνει ότι επιθυμεί την πλήρη εξόφληση των πληρωμάτων στα υπό πλοιοκτησία διαχείριση πλοία της και ότι για τον σκοπό αυτόν εκχώρησε εγγράφως το ποσό 1.200.000 ευρώ, που διατηρεί και δικαιούται να λάβει από τη συμβαλλόμενη πιστώτρια τράπεζα “Millennium” και την καθολική της διάδοχο «Τράπεζα Πειραιώς». Το συγκεκριμένο ποσόν , σύμφωνα με μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ, που χαρακτηρίζουν ειλικρινή την κίνηση της εταιρείας, έχει συμφωνηθεί μεταξύ της NEΛ και της πιστώτριας τράπεζας σε εκτέλεση της απόφασης του εφετείου του Βορείου Αιγαίου περί επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας.


Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ, με επιστολή της που έδωσε στη δημοσιότητα από την προηγούμενη εβδομάδα, είχε δώσει προθεσμία έως την Πέμπτη 20/03 προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση δεδουλευμένων στα πληρώματα.


Ομιλος ATTICA: Καμμια οφειλή στα πληρώματα


Σε ανακοίνωσή του ο Ομιλος Attica, μητρική εταιρία των πλοιοκτητριών των πλοίων Blue Star Ferries και Superfast Ferries, αναφέρει ότι ουδέποτε έχει καθυστερήσει πληρωμή δεδουλευμένων και ότι δεν οφείλει δεδουλευμένα στο σύνολο των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, όπως επίσης και στο προσωπικό ξηράς.


«Τα πλοία του Ομίλου Attica (Blue Star Ferries και Superfast Ferries), εκτελούν με απόλυτη συνέπεια όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια τόσο στην Αδριατική όσο και στα Ελληνικά νησιά, πραγματοποιώντας και έκτακτα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προορισμών που εξυπηρετούν. Ως εκ τούτου, η Attica Group ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star Ferries και της Superfast Ferries θα εκτελεστούν κανονικά” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!