«Μία πλωτή έκθεση για τους λάτρεις, ιδιώτες και επαγγελματίες του χώρου των παραδοσιακών σκαφών».

12.05.2014

Η πλωτή αυτή έκθεση παραδοσιακών σκαφών φιλοδοξεί να μυήσει τους λάτρεις της ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής στα μοναδικά χειροποίητα παραδοσιακά σκάφη αλλά και τους επαγγελματίες που ναυλώνουν παραδοσιακά σκάφη, όπως και στα απανταχού της χώρας παραδοσιακά καρνάγια.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα θαυμάσουν εξωτερικά τα παραδοσιακά σκάφη, θα τα επισκεφθούν και θα ζήσουν τις υπέροχες στιγμές από τις εορταστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης.


Την 2η πλωτή έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών (ΕΣΥΠΑΣ) και η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Τροιζηνίας, του Λιμενικού Ταμείου Μεθάνων.


Οι εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.


Τα «ξύλινα τείχη» του Θεμιστοκλή θα ξαναζωντανέψουν στα Μέθανα. Οι νέοι θα δουν τρεχαντήρια, βαρκαλάδες, περάματα, καραβόσκαρα, λίμπερτι, μποτίδες και άλλα παραδοσιακά σκάφη, που σε λίγα χρόνια θα είναι ανάμνηση και μόνο φωτογραφικό υλικό, εάν το κράτος δεν μεριμνήσει για την επιβίωση της Ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης όπως αυτή παρουσιάζεται μέσω των ελληνικών παραδοσιακών σκαφών και των καρνάγιων.


“Το 2ο ναυτικό σαλόνι παραδοσιακών σκαφών απευθύνεται σε μία ευρεία γκάμα επισκεπτών από τον απλό ταξιδιώτη μέχρι τον λάτρη της παράδοσης και της ιστορίας αλλά και από τους επαγγελματίες του yachting μέχρι τους αλιείς που με μόχθο βγάζουν τα προς το ζειν.


Οι ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός έχει να κερδίσει πολλά από αυτό το ναυτικό σαλόνι. Οι γηραιοί επισκέπτες της λουτρόπολης των Μεθάνων, οι μαθητές των σχολείων, οι επαγγελματίες του yachting, οι αναζητητές φτηνών λύσεων στην αγορά επιβατηγών ξύλινων σκαφών, οι αλιείς, οι τουρίστες, όλοι μαζί ας δώσουν το παρόν στην έκθεση.


Η έκθεση θα πλαισιωθεί από νησιωτική παραδοσιακή μουσική και όχι μόνο ενώ θα υπάρχει θαλασσινός μπουφές και κρασί για όλους τους επισκέπτες.


Όλοι μαζί λοιπόν, διασκεδάζουμε αλλά και ενημερωνόμαστε καλύτερα.


Σας περιμένουμε στο φιλόξενο λιμάνι των Μεθάνων” αναφέρεται σε δελτίο τύπουΈνωση ΠλοιοκτητώνΕλληνικών Σκαφών Τουρισμού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!