Μειωμένες ζημιές για την Sea Star Capital

05.03.2014

Ζημίες ύψους 18,64 εκατ ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία Sea Star, για το 2013 έναντι ζημιών 24 εκατ ευρώ για το 2012

Η Sea Star Capital, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κύπρου και ελέγχει το 23,16\% της ΑΝΕΚ και το 17,09\% της Hellenic Seaways..


Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να ενημερώσει τους μεγαλομετόχους της εταιρείας για να τους εξηγήσει την τρέχουσα κατάσταση και τις τρέχουσες ανάγκες ρευστότητας, ώστε να αποφασίσουν αυτοί το κατά πόσο επιθυμούν ή όχι τη συνέχιση της λειτουργίας της και κατά πόσο θα εγκρίνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Συγχρόνως, κατά τις ίδιες πληροφορίες η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να αντλήσει τραπεζικό δάνειο με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών για χρονικό διάστημα 2-3 ετών.


Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι μέτοχοι της Sea Star Capital πέρυσι το Μάρτιο είχαν απορρίψει πρόταση του Δ.Σ. για εκούσια εκκαθάριση της εταιρείας, και αποφάσισαν να επανεξετάσουν απόφαση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου σε μεταγενέστερο στάδιο. Πάντως, όπως αναφέρθηκε στο maritimes.gr, η διοίκηση αναζητάει χρηματοδότηση καθώς η έλλειψη ρευστού πιέζει και η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας εξαρτάται από την ύπαρξη χρημάτων.


.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!