16.06.2025

Μαρίνα Χατζημανώλη: Η εκδήλωση δεν προσδιορίζεται από το μέγεθος της φιλανθρωπίας αλλά από τα κίνητρα του ανθρώπου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ναυτικών στις 25 Ιουνίου το Σωματείο “Η Αργώ” οργάνωσε ένα φιλανθρωπικό brunch στο Ekali Club, με πρωτοβουλία του υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου και της Προεδρίας της Κύπρου για την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου.  Το maritimes.gr έδωσε το “παρών”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σωματείο “Η Αργώ” ιδρύθηκε το 1985 από μητέρες – συζύγους ναυτικών με παιδιά με αναπηρία. Πλέον έχει αναπτυχθεί σημαντικά, δημιουργώντας σύγχρονες δομές για άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Μετά από σαράντα χρόνια λειτουργίας του “Αργώ”, οι ωφελούμενοι είναι 120, τα κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας είναι 2, υπάρχει ένα οικοτροφείο 18 θέσεων, αλλά και 2 σύγχρονες στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης για επιπλέον 18 ωφελούμενους/ες.

Για το έργο του Σωματείου μίλησε, η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία επισήμανε ότι η εκδήλωση είναι  διαφορετική από τις συνηθισμένες και δεν προσδιορίζεται από το μέγεθος της φιλανθρωπίας αλλά από τα κίνητρα του ανθρώπου. Μεταξύ άλλων, η ίδια ανάφερε ότι το Υπουργείο στηρίζει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην διαρκή βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, πολύ περισσότερο των ναυτικών, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την υποστήριξη εκείνων που βρίσκονται σε ανάγκη. Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Σωματείου, Συλβάνα Στρακόσια, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την στήριξη που αποδεικνύει την έμπρακτη ευαισθητοποίηση της ναυτιλιακής κοινότητας. Από την πλευρά της, η πρώτη κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά – Χριστοδουλίδη ευχαρίστησε τη ναυτιλιακή κοινότητα που είναι στην πρώτη γραμμή υποστήριξης και κοινωνικής ευθύνης τόσο μέσα από υποτροφίες όσο και με την οικονομική ενίσχυση των πέντε κοινωνικών δομών του σωματείου «Αργώ».

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!