Μ. Βαρβιτσιώτης: Στηρίζουμε ακτοπλοΐα και ναυτεργάτες

18.03.2014

Το «πλοίο ασφαλείας», μια ιδέα του υπουργείου Ναυτιλίας που θα ενεργοποιείται από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) σε περιόδους παρατεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών,

δεν θα αποτελέσει μηχανισμό κατά των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα αλλά ένα «εργαλείο» για να καλυφθούν βασικές ανάγκες στα νησιά του Αιγαίου που προκύπτουν όταν γίνονται απεργίες διαρκείας, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο « Κανάλι 1».


 


Ο ίδιος υποστήριξε ότι την συγκεκριμένη θέση του την έχει εξηγήσει και στους ναυτεργάτες τονίζοντας ότι «το σημαντικό είναι να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και πνεύμα συνεργασίας». Μάλιστα ανέφερε ότι θα καλέσει και πάλι τους εκπροσώπους των ναυτεργατών που αντιδρούν να τους εξηγήσει εκ νέου τις προθέσεις του υπουργείου και να αναζητήσει μαζί τους την καλύτερη δυνατή λύση.


 


Αναφορικά με το θέμα των λαθρομεταναστών ο υπουργός Ναυτιλίας, τόνισε ότι θα πρέπει να τεθούν οι βάσεις από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο και συγχρόνως τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας να αναγνωρίζονται και ως θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


 


Για τα υποβρύχια


 


Αναφορικά με τα τέσσερα υποβρύχια που «σάπιζαν» στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι «τη λύση για το πρόβλημα – αγκάθι για το ελληνικό κράτος και την προστασία των συνόρων μας, έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με την πρόταση του να ολοκληρωθεί η κατασκευή των υποβρύχιων και να παραδοθούν στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό».


 


Οι ευρωεκλογές δεν θα αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα


 


Σχετικά με τις ευρωεκλογές ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι το αποτέλεσμά τους θα εκφράσει την δυσαρέσκεια των πολιτών στα δύσκολα μέτρα αλλά στις Περιφερειακές εκλογές όπου θα αποφασισθούν θέματα Διοίκησης της χώρας η ψήφος θα έχει άλλη μορφή και θα διαφέρει σημαντικά από αυτή των ευρωεκλογών. «Τα αποτελέσματα δεν θα ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό, κάτι τέτοιο , κατά την άποψή μου, δεν φαίνεται, πουθενά», είπε ο υπουργός. Τέλος, αναφερόμενες στο «Ποτάμι» υποστήριξε ότι μέχρι στιγμήν δεν έχει εκφράσει κάτι συγκεκριμένο, αφού δεν έχει ούτε θέσεις, αλλά ούτε και υποψήφιους. Όταν θα αρχίσει να σχηματοποιείται και να εμφανίζει θέσεις τότε , όπως δείχνει η πολιτική ιστορία της χώρας έως σήμερα, «θα αρχίσει να περιορίζεται δημοσκοπικά».


 


Μιλά στους δημοσιογράφους Ν.Μπαρδούνια και Π.Κασσιμάτη.


Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!