Λιγότερα δρομολόγια στα νησιά ζητούν οι Τροικανοί

07.03.2014

Μεγαλύτερες μειώσεις των επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές ζήτησαν οι Τροικανοί από τον υπουργείο Ναυτιλίας προτείνοντας, παράλληλα, την μείωση και των απευθείας συνδέσεων νησιών με τον Πειραιά !

Η εξωφρενική αυτή θέση των εκπροσώπων των δανειστών προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του υπουργείου όσο και των εκπροσώπων της νησιωτικής Ελλάδας καθώς τυχόν εφαρμογή της θα αποκόψει τη νησιωτική από την ηπειρωτική χώρα και θα δημιουργήσει σημαντικά εθνικά ζητήματα γύρω από τη συνέχεια του ελληνικού χώρου.


Μάλιστα οι Τροικανοί , φέρεται, να επιμένουν στην θέση για μείωση των επιδοτήσεων ζητώντας συγχρόνως μια γενικότερη αναδιάρθρωση του ακτοπλοϊκού δικτύου ( η οποία ενδεχομένως να είναι αναγκαία) προς την κατεύθυνση μείωσης του κόστους που βαραίνει το κράτος.


Κατά πληροφορίες οι εκπρόσωποι του υπουργείου Ναυτιλίας σημείωσαν ότι η σύνδεση των άγονων γραμμών θεωρείται δημόσια υπηρεσία, ενώ παρουσιάστηκαν σκέψεις και σχέδια για τον ανασχεδιασμό των άγονων γραμμών. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από εκπροσώπους Φορέων των νησιών οι οποίοι σημειώνουν ότι « τα πάντα έχουν τα όριά τους και οι δανειστές θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Τα νησιά είναι Ελλάδα και θα πρέπει αν έχουν σταθερή συγκοινωνία με την ηπειρωτική χώρα».


Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν οι Τροικανοί είχαν φθάσει μέχρι το σημείο να προτείνουν την απομάκρυνση κατοίκων από μικρά νησιά προκειμένου να μειωθεί το κόστος των επιδοτήσεων… κάτι που αναγκάσθηκαν να το πάρουν πίσω ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!