08.04.2016

Κυριάκος Αναστασιάδης: Η Celestyal είναι ο πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό

Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να γίνει ο πρώτος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως, επισημαίνει στη συνέντευξη του στο maritimes TV ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises. Είναι μια μοναδική περιοχή με πολλά νησιά και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, όπου η Celestyal τα αναδεικνύει και τα έχει εντάξει στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας.

Επισημαίνει πως η πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων και η ιδιωτικοποίησης του λιμένα Πειραιώς θα λειτουργήσουν αναπτυξιακά προς την κρουαζιέρα.

Η σύμπραξη δημοσίου ιδιωτικού τομέα είναι μια συνταγή επιτυχίας και τονίζει πως η προοπτική ανάληψης της διαχείρισης του λιμένα Λαυρίου παραμένει στη στρατηγική ανάπτυξης της Celestyal.

Εκτός συνόρων,  η Celestyal έχει μια δυναμική παρουσία στη Κούβα αρκετά χρόνια τώρα, με σταθερά ανοδική πορεία. Από το επόμενο έτος το ένα κρουαζιερόπλοιο της, το Crystal, θα δραστηριοποιείται στην περιοχή σε ετήσια βάση.

Μια νέα αγορά –στόχος- για τη Celestyal, είναι η Ρωσική, η οποία έχει μεγάλες προοπτικές, αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Αναστασιάδης, θα πρέπει να εξοικειωθούν περισσότερο με αυτή τη μορφή τουρισμού.

«Ένα πολύ μικρό ποσοστό τουριστών σε παγκόσμιο επίπεδο, επιλέγει την κρουαζιέρα». Τονίζει ο  Αναστασιάδης μιλώντας για τον ανταγωνισμό και τις προοπτικές ανάπτυξης  του κλάδου.  «Όσοι τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα αυτός είναι ο αριθμός τουριστών κρουαζιέρας παγκοσμίως. Φανταστείτε της προοπτικές ανάπτυξης…»

Συνέντευξη: Νίκος Μπαρδούνιας, Μάρκος Κάντζιος

video motage: Studio Panos Halkidis

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!