Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥοa1ΙΖΑ.

25.02.2014

Ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο « Βήμα» αναλύει τις θέσεις του κόμματός του .

Ακόμη και αυτοδύναμος, ο ΣΥΡΥΖΑ για συγκροτήσει μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΥΖΑ και όχι μια καθαρά κομματική κυβέρνηση δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα « Βήμα» ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσιπρας. «Αυτό σημαίνει ότι θα επιδιώξουμε πολιτικές συνεργασίες με προσωπικότητες και πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΣΥΡΙΖΑ» εξηγεί και διευκρινίζει: «Η σύνθεση της κυβέρνησης θα αποτελείται από στελέχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από προσωπικότητες κύρους, εξωκοινοβουλευτικούς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες. Και σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν την κρατική μηχανή το αποφασιστικό κριτήριο είναι ο συνδυασμός της ικανότητας με την εντιμότητα».

 

Κατά τον κ Τσίπρα , η Αριστερά θα ενώσει τους Έλληνες καθώς οι κρίσεις χρέους είναι η δεύτερη πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τους πολέμους και η ενότητα είναι όρος επιβίωσης και νίκης..

 

Ερωτηθείς αν είναι αδιαπραγμάτευτη η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη, απαντά πως δεν μπορεί από τη μία πλευρά να είναι υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από την άλλη να επιδιώκει την αποχώρηση από την ευρωζώνη και προσθέτει: «Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης και απόρριψης λύσεων λιτότητας. Δεν θα προβούμε σε μονομερείς κινήσεις. Ούτε, όμως, θα διστάσουμε να τις κάνουμε αν τις επιβάλλει το εθνικό συμφέρον».

 

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί μονομερείς κινήσεις, ο κ. Τσιπρας ανέφερε : «Αφορούν τη διαχείριση του χρέους. Εάν οι συνομιλίες

οδηγήσουν στην απόρριψη κάθε συζήτησης για την περικοπή του χρέους, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας». Πρόσθεσε, δε, ότι δεν πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί: «Δεν θα φτάσουμε ως εκεί. Δεν συμφέρει άλλωστε κανέναν».

 

Τέλος, κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί μονομερείς κινήσεις, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Αφορούν τη διαχείριση του χρέους. Εάν οι συνομιλίες οδηγήσουν στην απόρριψη κάθε συζήτησης για την περικοπή του χρέους, τότε θα διακόψουμε τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ακόμα και μονομερώς, αν χρειαστεί, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

 

 

Κεδίκογλου : Ο Τσίπρας είναι συστηματικός συκοφάντης της χώρας.

 

Για συστηματική συκοφαντία της Ελλάδας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του στο «Βήμα».

 

«Ο κ. Τσίπρας απειλεί να διακόψει μονομερώς τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, οδηγώντας έτσι τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρωζώνη» τονίζει ο κ. Κεδίκογλου και προσθέτει ότι «η συκοφαντία της πατρίδας μας που συστηματικά επιδίδεται ο κ. Τσίπρας και η πολιτική ανοησία έχουν επιτέλους τα όριά τους».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!