Ξεκίνησε σε Νέα Υόρκη η προσφορά μετοχών της εταιρείας GasLog Partners

08.05.2014

Περισσότερες από 8,4 εκατομμύρια μετοχές προσφέρει η εταιρεία GasLog Partners, του Πέτρου Λιβάνου, μέσω της θυγατρικής της Master Limited Partnership (MLP) προκειμένου να αυξήσει τα ακαθάριστα έσοδά της.


Οι μετοχές προσφέρονται με δημόσια εγγραφή ( IPO) στις ΗΠΑ ενώ την διάθεση τους έχουν αναλάβει οι τράπεζες Citigroup, Credit Suisse, Wells Fargo, Barclays, Evercore και UBS. Τράπεζες – συντονιστές για την προσφορά είναι οι Deutsche Bank και η DNB Markets.


Η εταιρεία GasLog σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι θα διατηρήσει τις 1,4 εκατ. κοινές μετοχές της θυγατρικής της MLP, αν οι επενδυτές δεν ασκήσουν την επιλογή τους να αγοράσουν επιπλέον μετοχές.


Τα κέρδη από τη δημόσια εγγραφή θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, με το υπόλοιπο να διανέμεται στην GasLog.


Επιπλέον 26,5 εκατομμύρια μπορεί να κερδηθούν, εάν οι επενδυτές επιλέξουν να ασκήσουν το δικαίωμα αγοράς έως και 1,26 εκατομμυρίων παραπάνω μετοχών.


Οι μετοχές της εταιρείας GasLog Partners αρχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από χθες 7 Μαΐου 2014, φέροντας την κωδική ονομασία “Glop”.


Να σημειωθεί ότι ο στόλος της εταιρείας GasLog ( μητρική) περιλαμβάνει 18 πλοία μεταφοράς LNG αποκλειστικής ιδιοκτησίας, εκ των οποίων 11 πλέουν στις θάλασσες και επτά είναι νεότευκτα υπό παραγγελία.


Έξι από αυτά τα σκάφη, μεταξύ των οποίων δύο νεότευκτα, προγραμματίζονται να δοθούν στην MLP με συμβάσεις πέντε ή και παραπάνω χρόνων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!