27.04.2016

Κωστής Σταμπολής: Οι έννοιες ναυτιλία και ενέργεια είναι απόλυτα συνυφασμένες

Ο ελληνικός εφοπλισμός έχει μακρά παράδοση στην μεταφορά ενεργειακών πρώτων υλών, κάτι το οποίο έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια επισημαίνει στη συνέντευξη του στο maritimes TV ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος & Γενικός Δ/ντής, του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ). στα πλαίσια του 3 rd International Seminar – Energy &Shipping, που διεξήχθη στο Ευγενίδιο Ίδρυμα, στις 20 Απριλίου.

Μιλά για το 3ο διεθνές σεμινάριο το οποίο όπως επισημαίνει έχει και διδακτικό χαρακτήρα για αυτό και η συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τονίζει πως ο Πειραιάς είναι ένα μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο, αναφέρεται στο ρόλο του ινστιτούτου το οποίο παρακολουθεί και αναλύει τις τάσεις, λέγοντας πως υπάρχει ένα υπόβαθρο που υποστηρίζει όλα τα ανοίγματα της ελληνικής ναυτιλίας στο χώρο της ενεργείας.

Συμπληρώνει πως το θέμα της ασφάλειας υπεισέρχεται όλο και περισσότερο στις εκτιμήσεις σε θέματα ναυτιλίας σε άμεση σύνδεση με την ενέργεια, όπου το ΙΕΝΕ βοηθά μέσω αναλύσεων, να γίνουν πιο καταληπτά, ώστε εγκαίρως να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.  

Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
Camera-montage : Studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!