Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

07.04.2014

Άμεση είναι η απάντηση των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ να καταθέσει, την Παρασκευή, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του Οργανισμού Λιμένα της πόλης (ΟΛΘ).

Ως ημέρα συζήτησης του θέματος ορίστηκε η προσεχής Τρίτη, στις 5 το απόγευμα.


Ειδικότερα την Τρίτη 8 Απριλίου, στις 17.00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, θα γίνει: «Ενημέρωση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 36 του Κανονισμού της Βουλής και ακρόαση από τη Διοίκηση του ΤαμείουΑξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου(Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου (και ήδη του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.”».


Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχωρούν αύριο, Δευτέρα, α σε στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι και τις 11 το πρωί, ενώ την ημέρα συζήτησης θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και θα κατέβουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Βουλή.


Την Τετάρτη 9 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας μάλιστα η πώληση του ΟΛΘ να είναι το κεντρικό θέμα στην απεργιακή συγκέντρωση.Newsroom ΔΟΛ,με πληροφορίες απόΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!