«Κινητό πορτοφόλι» από τις Alpha Bank και Vodafone

14.07.2014

H Alpha Bank και η Vodafone πρωτοπορούν και προσφέρουν στους πελάτες τους, ιδιώτες και επαγγελματίες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την καινοτόμο εφαρμογή πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου «Τap ‘n Pay», μετά από την επιτυχημένη πιλοτική της λειτουργία, από τον Φεβρουάριο του 2014.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρωτοποριακό «κινητό πορτοφόλι» εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία NFC (Near Field Communication).


Ο χρήστης αρκεί να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο, σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών, στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών με το σήμα contactless και η συναλλαγή ολοκληρώνεται με ασφάλεια σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ για αγορές κάτω των 25 ευρώ.


Η εφαρμογή Tap ‘n Pay προϋποθέτει τη χρήση ειδικής Vodafone SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται με ασφάλεια η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa. Επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών στις επιχειρήσεις που φέρουν τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers) και λειτουργεί σε επιλεγμένες συσκευές που διαθέτουν την τεχνολογία NFC.


Οι σύγχρονοι τρόποι πληρωμών κερδίζουν συνεχώς έδαφος και διεισδύουν σταδιακά και σε περιοχές όπου έως σήμερα κυριαρχούν τα μετρητά (low value payments), προς όφελος και διευκόλυνση των καταναλωτών αλλά και της οικονομίας γενικότερα.


Στην ελληνική αγορά λειτουργούν περισσότερα από 5.500 τερματικά αποδοχής καρτών ανέπαφων συναλλαγών και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, δημιουργώντας, σε συνδυασμό με την επέκταση των καρτών contactless, ένα νέο “οικοσύστημα” συναλλαγών, που αναμένεται να εκσυγχρονίσει σημαντικά τους σημερινούς τρόπους πληρωμών στην αγορά.


H Alpha Bank και η Vodafone θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στις ανάγκες των καταναλωτών και να διαμορφώνουν το νέο τοπίο της αγοράς, εξελίσσοντας δυναμικά τις υποδομές και τα προϊόντα τους.


Πηγή :in.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!