Κάτω από τα 79 δολάρια το αργό – Σε χαμηλό τετραετίας ο χρυσός

04.11.2014

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε το πετρέλαιο, καθώς η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι μειώνει την τιμή του πετρελαίου ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική στην αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, το αργό παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 1,76 δολ. ή 2,2\% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 78,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό τύπου Brent έχασε 1,08 δολ. ή 1,3\% στα 84,78 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.


Τις πιέσεις ενέτεινε και η είδηση ότι η Σαουδική Αραβία μειώνει τις τιμές για το πετρέλαιο που πουλά στις ΗΠΑ, κάτι που υποδεικνύει ότι η χώρα προσπαθεί να ανταγωνιστεί το σχιστολιθικό πετρέλαιο.


Πτώση και για το χρυσό που ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας, σε νέο χαμηλό τεσσάρων ετών, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του συνεχίζει να πιέζει το πολύτιμο μέταλλο.


Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, έχασε 1,80 δολ. ή 0,2\% κλείνοντας στα 1.169,80 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 29 Ιουλίου του 2010.


Το δολάριο συνεχίζει να σκαρφαλώνει έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη και την Ασία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!