Και… Κανονιοφόροι του ΠΝ στο Λιμενικό για ελέγχους στη λαθρομετανάστευση

01.07.2014

Με πέντε …Κανονιοφόρους από το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα το Λιμενικό Σώμα ( ΛΣ) προκειμένου να γίνει ακόμη πιο ουσιαστική η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας από την  λαθρομετανάστευση, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας.

Τα σκάφη αυτά, σε πρώτη φάση, θα συνεχίσουν να επανδρώνονται με πληρώματα του ΠΝ αλλά θα υπάγονται στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Σώματος με προοπτική σταδιακά να επανδρωθούν και οι πέντε Κανονιοφόροι με Λιμενικούς.


Αυτό σημαίνει ότι το ΛΣ θα αποκτήσει την ικανότητα να επιχειρεί και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, από ότι σήμερα με τα σκάφη που διαθέτει, με αποτέλεσμα τον καλύτερο έλεγχο των «περασμάτων» που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα διακίνησης παρανόμων μεταναστών τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται ότι έχουν ενεργοποιηθεί και πάλι.


Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας υποστήριξαν στο https://www.maritimes.gr/ ότι «γίνεται συντονισμένη και αποτελεσματική δουλειά ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πολιτική αποτροπής εισόδου των παράνομων μεταναστών αλλά και σε περίπτωση που προκύψει κάποιο ναυάγιο της πιο γρήγορης και αποτελεσματικότερης διάσωσης των μεταναστών που θα βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα».


Ο πρωθυπουργός.


Στην σημαντική δουλειά που έγινε κατά την διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ αλλά και στις συμφωνίες που επετεύχθησαν στο ζήτημα της προστασίας των συνόρων, της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, και στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ως ζήτημα πλέον ασφαλείας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην τελετή ολοκλήρωσης της Ελληνικής προεδρίας που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.


Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι όλες οι αποφάσεις θα υλοποιηθούν


«με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης».


Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάδειξη των θαλάσσιων προοπτικών καθώς όπως είπε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας ταυτίζονται με αυτά της Ε.Ε..


Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε.. αλλά και στην στρατηγική περιφρούρηση των θαλασσίων συνόρων με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.


«Έτσι υιοθετήθηκε η Ευρωπαϊκή Στρατηγικής Θαλάσσιας Ασφάλειας. Είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ε. αναπτύσσει μία συνολική, διατομεακή και οικονομικά αποδοτική στρατηγική».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!