15.11.2017

Κ. Γραμμένος: Να εργαστούν, να ενωθούνε, να μεγαλώσουνε ..

«Πως είναι δυνατόν να μην βλέπουν οι έλληνες παραγωγοί τη μεγάλη αγορά? πως είναι δυνατόν να μην έχουν ένα μεγάλο όραμα και να μην θέλουν να το πραγματοποιήσουν ? γιατί να μην κατακλύσουν τις αγορές επιτέλους?» Διερωτάται ο  καθηγητής κ Κώστας Γραμμένος και ταυτόχρονα προτρέπει την ελληνική επιχειρηματικότητα στην εξωστρέφεια. Επισημαίνει επίσης πως η ελληνική οικονομία έχει μπει σε μια τροχιά η οποία μπορεί να αποδώσει.

Μιλά για την ελληνική ναυτιλία η οποία χωρίς αμφιβολία είναι η πρώτη στον κόσμο και όπως τονίζει, η επιτυχημένη ελληνική ναυτιλία ανέκαθεν κοιτούσε προς τα έξω «Δεν ασχολούνταν με τα ελληνικά.»

Ο κ Γραμμένος μίλησε και για το ομώνυμο κέντρο Ναυτιλίας Εμπορίου και Χρηματοπιστωτικών στο Cass Business Schoolστο Λονδίνο, συνοψίζοντας το σκεπτικό της ίδρυσης του 33 χρόνια πριν, στην τριλογία: Μεταπτυχιακά προγράμματα, έρευνα και τη  δημιουργία ενός διεθνή διαλόγου μεταξύ των επιχειρηματιών, των πανεπιστημιακών και αυτών που ασκούν την πολιτική.

Η συνέντευξη έγινε στα πλαίσια του 4th Athens Triennial Meeting “Is this world changing?” που διοργανώθηκε από το Cass Business School,  The Costas Grammenos Centre for Shipping Trade and Finance, στην στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 10 και 11 Νοεμβρίου.

Συνέντευξη: Μάρκος Κάνζτιος

Camera: studio Panos Halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!