Ινδία: Δημιουργεί το δικό της P&l club – Στόχος της είναι να επεκταθεί σε διεθνές επίπεδο

08.01.2024

Η Ινδία πρόκειται να δημιουργήσει το δικό της P&l club, προκειμένου να προωθήσει τις ναυτιλιακές φιλοδοξίες της χώρας.

Αναλυτικότερα, με προσωρινή ονομασία το “India Club”, η ασφαλιστική οντότητα θα επικεντρωθεί αρχικά στην κάλυψη της εγχώριας ναυτιλίας, με σκοπό να γίνει διεθνής σε μεταγενέστερο στάδιο. Τοπικές ασφαλιστικές εταιρείες όπως η New India Assurance και η GIC Re αξιοποιούνται για τη δημιουργία του club.

«Οι λεπτομέρειες αυτής της οντότητας βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία, αλλά το υπουργείο είναι έτοιμο να παράσχει κάθε βασικής χρηματοδότηση που απαιτείται για την πρωτοβουλία», δήλωσε ο T K Ramachandran, γραμματέας στο συνδικαλιστικό υπουργείο λιμένων, ναυτιλίας και πλωτών οδών.

Γενικότερα, η Ινδία αντιμετωπίζει τις ανάγκες της σε θαλάσσια υποδομή σε μεγάλη κλίμακα, δαπανώντας δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα λιμάνια, ενώ ο Modi, ο πρωθυπουργός της χώρας, πρόσφατα υποσχέθηκε να κάνει τη χώρα ένα από τα πέντε μεγαλύτερα έθνη για ναυπηγεία μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την Clarksons, οι ινδικές εταιρείες κατέχουν σήμερα περίπου το 1.5% της χωρητικότητας του στόλου, καταλαμβάνοντας την 17η θέση παγκοσμίως. Η Ινδία αντιπροσώπευε περίπου το 7% των συνολικών παγκόσμιων θαλάσσιων εισαγωγών σε τόνους το 2022. Παγκοσμίως, η Ινδία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα ανακύκλωσης πλοίων, με μερίδιο 30% και η 21η στη ναυπηγική. Η χώρα κατατάσσεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων χωρών που παρέχουν εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, με αύξηση 17% στους ναυτικούς τα τελευταία τρία χρόνια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!