Ημερίδα με θέμα: “Συστήματα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος”

07.11.2014

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την ημερίδα με θέμα “Συστήματα Διαχείρισης Θαλάσσιου Έρματος” η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 στο ξενοδοχείο Μετροπόλιταν (πρώην Χανδρής) στην Αθήνα. Στην ημερίδα έλαβαν μέρος πέντε αντιπρόσωποι διακεκριμένων εταιριών που εξοπλίζουν το χώρο της ναυτιλίας με συστήματα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος.
Ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων, κος Μάρκος Τριπολίτης αρχικά καλωσόρισε το κοινό και ακολούθησε η εισαγωγική ομιλία του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλλασας του Γαλλικού Νηογνώμονα Bureau Veritas, κου Γιάννη Κοκαράκη. Ο κος Κοκαράκης έκανε μια ανασκόπηση του πότε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η σχετική συνθήκη, αναφέρθηκε στις τρέχουσες απαιτήσεις των διεθνών κανονισμών και επίστησε την προσοχή στα σημαντικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, από τεχνικής και πρακτικής πλευράς, αναφορικά με την εγκατάσταση αυτών των συστημάτων στα πλοία.


Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της ημερίδας, ο κος Tom Perlich της εταιρίας ECOCHLOR, της οποίας αντιπρόσωπος στη χώρα μας είναι η εταιρία EUPLOIA DRY DOCKS AND SERVICES, ο κος Ανδρέας Τολιόπουλος της εταιρίας INTERNAFTIKI η οποία αντιπροσωπεύει την εταιρία SUNRUI και η κα Ελένη Πολυχρονοπούλου της εταιρίας ERMA FIRST παρουσίασαν τα τεχνικά χαρακηριστικά των συστημάτων τους. Ευχαριστούμε θερμά τον τεχνικό διευθυντή της ναυτιλιακής Minerva Marine, κο Σταύρο Δανιόλο ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση.


Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της ημερίδας, ο κος Tom Kennedy της εταιρίας OPTIMARIN, η οποία αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την AEGEAN DYNAMIC SERVICES και ο κος Μάρκος Βεκρής της εταιρίας OCEANKING που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την NK CO (KOREA) παρουσίασαν επίσης τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων τους. Ευχαριστούμε θερμά τον επιθεωρητή των Lloyd’s Register, κο Παναγιώτη Καμαράδο για το συντονισμό της συζήτησης.


Στην ημερίδα έλαβαν μέρος περίπου 280 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση ναυτιλιακών εταιριών, συμπεριλαμβανομένων και φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Επιγραμματικά, η ημερίδα έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους της ναυτιλίας να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται κατά την επιλογή ενός συστήματος διαχείρισης θαλάσσιου έρματος και να συγκρίνουν τα συστήματα που οι πέντε εταιρίες παρουσίασαν.


Ας αναφερθεί όμως ότι η ναυτιλία αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην πιστοποίηση των συστημάτων που πρόκειται να εγκατασταθούν, λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού επιθεωρητών από νηογνώμονες, σύμφωνα με τους ομιλητές. Παρόλα αυτά οι ομιλητές συμφώνησαν ότι θα υπάρξει επαρκής παραγωγή συστημάτων, από πλευράς των εταιριών που αντιπροσώπευσαν, προκειμένου να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση για αγορά και εγκατάσταση που θα προκύψει όταν η συνθήκη θα τεθεί σε ισχύ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!