Η Star Bulk του Π. Παππά συγχωνεύτηκε με την Eagle και δημιούργησε στόλο 163 πλοίων

09.04.2024

Η εισηγμένη στο Nasdaq Star Bulk Carriers Corp., συμφερόντων του Πέτρου Παππα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε τη συγχώνευσή της με την Eagle Bulk Shipping Inc (“Eagle”).

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης, κάθε μέτοχος της Eagle έλαβε 2.6211 μετοχές της κοινής μετοχής της Star Bulk για κάθε μετοχή της κοινής μετοχής Eagle που κατείχε. Η κοινή μετοχή της Eagle σταμάτησε να διαπραγματεύεται και δεν θα είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Πέτρος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Bulk, δήλωσε: «Αυτή είναι μια συναρπαστική μέρα για την Star Bulk καθώς συγκεντρώνουμε τις εταιρείες μας και δημιουργούμε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη ναυτιλία ξηρού χύδην φορτίου. Προχωράμε με μεγαλύτερη κλίμακα, ισχυρότερο οικονομικό προφίλ και μοναδικές τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες για να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας, να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να προσφέρουμε βιώσιμη αξία για τους μετόχους μας».

Διορισμοί Διοικητικού Συμβουλίου και Ηγετικής Ομάδας: Σε σχέση με το κλείσιμο της συγχώνευσης, ο Gary Weston εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Star Bulk, ο Bo Westergaard στη νέα ηγετική ομάδα της Star Bulk και ο Costa Tsoutsoplides θα υπηρετήσει ως προσωρινός Ανώτερος Σύμβουλος για να βοηθήσει στην επιχειρηματική ενοποίηση.

Σύμβουλοι: Η Cravath, Swaine & Moore LLP ήταν νομικός σύμβουλος της Star Bulk. Η Houlihan Lokey υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος της Eagle και η Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος της Eagle και η Hogan Lovells US LLP υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eagle.

Σχετικά με την Star Bulk: Η Star Bulk είναι μια παγκόσμια ναυτιλιακή εταιρεία που παρέχει λύσεις θαλάσσιας μεταφοράς παγκοσμίως στον τομέα του ξηρού χύδην φορτίου. Τα πλοία της Star Bulk μεταφέρουν μεγάλους όγκους, που περιλαμβάνουν σιδηρομετάλλευμα, ορυκτά και σιτηρά, και μικρότερους όγκους, που περιλαμβάνουν βωξίτη, λιπάσματα και προϊόντα χάλυβα. Η Star Bulk ιδρύθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2006 και διατηρεί γραφεία σε Αθήνα, Νέα Υόρκη, Λεμεσό, Σιγκαπούρη, Γερμανία και Δανία. Η κοινή μετοχή της διαπραγματεύεται στην αγορά Nasdaq Global Select με το σύμβολο «SBLK». Από τις 9 Απριλίου 2024, η Star Bulk διαθέτει στόλο 163 ιδιόκτητων πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 15.6 εκατομμυρίων dwt, αποτελούμενος από Newcastlemaxes, Capesizes, Post Panamaxes, Kamsarmaxes, Panamaxes, Ultramaxes και Supramaxes,  χωρητικότητας από 53,489 dwt έως  209.537 dwt.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!