Η σημαία της Ντομινίκα βρίσκει αρωγούς τις δανείστριες τράπεζες

19.05.2014

Για τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στα πλοία που φέρουν τη σημαία της Ντομινίκα, αναφέρθηκε ο Πρόξενος της Κοινοπολιτείας της Ντομινικα (Commonwealth of Dominica) στην Ελλάδα, κ. Χρ. Βαρδίκος στο 4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΝΑΥΤΙΛΙΑ, την περασμένη Πέμπτη στο ίδρυμα Ευγενίδη.


 

Τόνισε πως η λύση της Ντομινικα ως δεύτερης σημαίας, βρίσκει αρωγούς τις δανείστριες τράπεζες αφού η εθνική νομοθεσία που βασίζεται στο αγγλικό δίκαιο, προστατεύει τα απορρέοντα από τις δανειστικές συμβάσεις συμφέροντα τους.Ο χαιρετισμός του κου Βαρδίκου


Με τη ευκαιρία του συντόμου αυτού χαιρετισμού θα ήθελα να εκφράσω προς τους διοργανωτές του παρόντος συνεδρίου τα θερμότερα συγχαρητήρια δια την επιτυχή αυτή εκδήλωση.


Η Κοινοπολιτεία της Ντομινίκα είναι ανεξάρτητο κράτος (πρώην Αγγλική Αποικία) που βρίσκεται μεταξύ των δύο Γαλλικών Υπερπόντιων Νομών της Γουαδελούπης και της Μαρτινίκας


Η Ντομινιία συχνά συγχέεται με το όμορο της Δημοκρατίας της Αιτής, ισπανόφωνο κράτος της Δομινικανής Δημοκρατίας. Η απόσταση μεταξύ των δύο νήσων στη θάλασσα της Καραϊβικής δεν είναι μεγάλη.


Όμως το μικρό νησί της Ντομινικακα απτέκτησε, με τις άοκνες προσπάθειες των κυβερνήσεων της από 1978, όταν και ανεξαρτητοποιήθηκε από την Βρετανική Κοινοπολιτεία, μια δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στα άλλα κράτη της περιοχής της και κατέδειξε πως ένα μικρό κράτος μπορεί ανεξάρτητο να δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στην κονίστρα των διεθνών σχέσεων.


Χαίρομαι που σήμερα βρίσκεται ανάμεσα μας ο πρώην Υπ Εξωτερικών κος Δόλλης, φίλος της Ντομινικα και φίλος του Πρωθυπουργού της ΡΟΟΖΒΕΛ ΣΚΕΡΡΙΤ με τον οποίο έχουμε κατά το παρελθόν συνεργαστεί.


 


Η Ντομινικα είναι μέλος τόσο της CARICOM (Caribbean Community), όσο και της ALBA (πρώην Bolivarian Alliance for the Peoples of Our America – Peoples’ Trade Treaty), της Petrocaribe, της CELAC (Community of Latin American and Caribbean States), και της ACS (Association of Caribbean States).


Οι παραπάνω συμμετοχές προσφέρουν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στα πλοία που φέρουν τη σημαία της Ντομινίκα.


Από τη θέση αυτή το εθνικό νηολόγιο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε Ελληνοκτητα Πλοία που φέρουν τη σημαία της Ντομινίκα ως Δεύτερη Σημαία και δραστηριοποιούνται στις περιοχές της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής με ιδιαίτερη έμφαση τη Βενεζουέλα και την Κούβα.


Η λύση της Ντομινικα ως δεύτερης σημαίας βρίσκει αρωγούς τις δανείστριες τράπεζες αφού εθνική νομοθεσία που βασίζεται στο αγγλικό δίκαιο, προστατεύει τα απορρέοντα από τις δανειστικές συμβάσεις συμφέροντα τους. Κατά τον τρόπο αυτό αποφεύγονται λύσεις άλλων τοπικών νηολογίων που επιβάλλουν την χρήση τοπικών πληρωμάτων και των οποίων η νομοθεσία αλλά και η εν γένει πολιτική κατάσταση ενέχουν πολλαπλούς κινδύνους τόσο για το πλοίο όσο για την πλοιοκτησία και τους δανειστές αυτών.


Τέλος θα ήθελα να τους μεταφέρω τις καλύτερες ευχές, τόσο τις προσωπικές μου, όσο και της Κυβερνήσεως της Κοινοπολιτείας της Ντομινικα προς τον Θεόδωρο Χουλιάρα για την διοργάνωση και άλλων περισσοτέρων επιτυχών ομοίων εκδηλώσεων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!