Η Shagang Shipping κατάσχεσε το πλοίο MV Bulk Peace με δικαστική εντολή

21.03.2014

Υπέρ της εταιρείας Shagang Shipping, με έδρα το Χονγκ Κόνγκ έληξε αντιπαράθεση με τον Όμιλο HNA, που βρίσκεται στην Αυστραλία. Ειδικότερα, με διοικητική πράξη η εταιρεία του Χονγκ Κόνγκ έχει το νόμιμο δικαίωμα να κατασχέσει το πλοίο MV Bulk Peace του Ομίλου HNA

σαν αποτέλεσμα μακροχρόνιας νομικής διαδικασίας, όπου η Shagang Shipping ζητούσε 66,4 εκατομμύρια δολάρια από την HNA Group, επειδή η τελευταία δεν έχει συμμορφωθεί με τους όρους της σύμβασης μίσθωσης του πλοίου MV Dong-A Astrea, το 2008.


Η ιστορία ξεκίνησε το 2008 όταν το capesized πλοίο μεταφορά χύδην φορτίου MV Dong-A Astrea είχε ναυλωθεί από τη Shagang Shiping στην εταιρεία του Ομίλου HNA, Grand China Shipping Company Limited, για μια περίοδο 7 ετών. Όμως, η Grand China Shipping κατέβαλε κανονικά τις μισθώσεις μόνο για τους πρώτους 5 μήνες και στη συνέχεια σταμάτησε να πληρώνει προς τη Shagang Shiping…


Να σημειωθεί ότι η Shagang Shipping έχει προχωρήσει στις κατασχέσεις 3 σκαφών μέχρι στιγμής (το MV Bulk Peace κατασχέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία πριν από 3 χρόνια, ενώ το κρουαζιερόπλοιο MV Henna κατασχέθηκε επίσης το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους). Η εταιρεία του Χονγκ Κονγκ έλαβε διαταγή πληρωμής κατά της εταιρείας Grand China Shipping του Ομίλου HNA. Η Shagang Shipping έχει το δικαίωμα να λαμβάνει οικονομικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τον Όμιλο μέσω 7 αμερικάνικων και κινέζικων τραπεζών.


Πάντως, όπως έχει γραφείς τον διεθνή ναυτιλιακό τύπο η Shagang Shipping ισχυρίζεται ότι ο όμιλος HNA κάνει « ό,τι είναι δυνατόν για να επιβραδύνει τη διαδικασία και προσπαθεί να αγνοήσει τις εντολές των δικαστηρίων, ακόμα και να μη συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τα χρέη της».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!